Peugeot 205: Waterlekkage 205

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb al geruime tijd last van ernstige waterlekkage in mijn 205. Na het strippen van de bekleding incl. isolatiemateriaal heb ik geconstateerd dat de lekkage zich voordoet aan de linker en rechter voorzijde achter het dashboard. Na deze constateing heb ik de bak schoongemaakt welke voor de ruit zit (bij de ruitenwissers). Deze zat vol met bladeren en andere troep. Na de schoonmaak loopt het water nu weer vlot weg via de kanalen die achter de voorste spatboarden/wielkasten.

Ondanks de schoonmaak blijft de waterlekkage bij regenval optreden, ook bij stilstaande auto. Als ik de tuinslang in de schoongemaakte bak houdt treed de lekkage ook op, het moet dus daar ergens vandaan komen. Achter het dashboard kan ik niet voldoende naar boven kijken door een verstevingsstuk wat het zicht belemmert. Tijdens het werken met de tuinslang in de bak heb ik er opgelet dat het water niet via het ronde gat van de kachel inlaat naar binnen kon stromen, hiervan kan het dus niet komen.

Heeft iemand een idee waar de lekkage exact vandaan kan komen en hoe ik dit kan oplossen?

mslt

Geplaatst door mslt (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

vervoort11761 (0) PRO, 12 jaar geleden

Het water komt waarschijnlijk in de auto via de doorvoeropeningen links en rechts. Dit is op te lossen door de 2 voorvleugels te demonteren(niet vanzelfsprekend, zijn gekit) en daarna kit aan te brengen aan de onderkant van de doorvoeropeningen. Ik heb dit ook bij een paar van ons laatst geleverde 205jes moeten herstellen.

mslt (0), 12 jaar geleden

Zijn deze doorvoer openingen van binnenuit te zien en waar dienen zij voor (wat wordt er naar binnen/buiten door gevoerd)?

Heb nu ook een lekkage onder de achterbank ondekt. Deze komt via de bedrading rechtachter de auto binnen. Iemand een idee waar dit vandaan kan komen?

mslt (0), 12 jaar geleden

Heb de waterlekkage ondertussen verholpen. Zowel aan de voor als achterzijde was dit het gevolg van een slechte lasnaad.

Ben nu op zoek naar isolatiematten (waren verrot door de lekkage). Wie kan me daar aan helpen of heeft een idee waar ik deze door kan vervangen? Is die soort bitumenlaag die op de viltlaag zit echt noodzakelijk?

mslt (0), 12 jaar geleden

Ondanks de weinige reacties op dit probleem toch een update:

Lekkage zoals gemeld inmiddels verholpen. Voorzijde heb ik opgelost door m.b.v. een slangetje blanke tectyl te spuiten over de defecte lasnaden (binnen en buitenkant). Op deze manier was het niet nodig om de voorpanelen te verwijderen. Aan de achterzijde heb ik de lasnaad d.m.v. kit afgedicht.

De verrotte isolatie matten heb ik vervangen door een laag radiator folie en een laag geluidsisolatie (noppenschuim). Deze isolatie is bij elke bouwmarkt voor weinig te verkrijgen. Heb zelf het gevoel dat de auto stiller is als eerst.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum