Peugeot 106: zeer lage snelheid + plots uitvallen + snel warm

Bouwjaar: 1992

Tijdens het rijden was de maximumsnelheid van mijn peugeot 106 (1992) plots gezakt tot 40 km/uur. Thuis aangekomen wilde hij niet meer starten. Enkel als ik het gaspedaal volledig induw dan wil hij soms starten maar dit is maar voor enkele seconden. (dan moet ik gaspedaal blijven inhouden)

tot nu toe vervangen : bobine, bougies (ontstekingskaarsen), benzinepompje...

Nog altijd geen resultaat.. soms start hij maar toerental varieert..soms meer , soms minder verschillend telkens bij starten..(bij volledig ingedrukte gaspedaal). heb ook de indruk dat de motor snel warmloopt.. Bij uitrekken van Choke valt motor ook stil.. terwijl ik meer toerental verwachtte

heeft er iemand nog enige tips.. ?? .

Erwin2930

Geplaatst door Erwin2930 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hellbat (0) PRO, 18 jaar geleden

klinkt als valse lucht, controleer de carburateurvoetpakking, inlaatspruitstuk op scheuren en spruitstukpakking. Gemakkelijk te doen door bij draaiende motor de pakkingen met start-pilot of iets dergelijks te lijf te gaan, als op gegeven moment de motor harder gaat lopen, dan zit daar het lek.

voor het warmlopen heb ik zo geen oplossing, of het moet zijn dat het probleem dieper zit, zoals een gescheurde kop of koppakking. om hier antwoord op te krijgen zul je een compressie of lektest moeten uitvoeren.

groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.