Peugeot 206: Zelfstellende koppelingskabel 206 gti terugstellen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: EW10

Vorige keer heb ik de koppeling van deze auto vervangen en meteen een nieuwe zelfstellende koppelingskabel gemonteerd. Nu blijkt er echter een kering te lekken en moet de bak er weer af. Koppelingskabel zal dadelijk weer te strak zijn als deze weer gemonteerd gaat worden.

Daar deze nog geen 1.000 km oud is ga ik deze niet vervangen. Er moet toch een manier zijn om deze kabel terug te stellen naar het "0-punt"?

Wie heeft de gouden tip.

Ik heb dit al gelezen, ging over een 306 uit 2000. Ik heb echter geen wit knopje aan de zijkant. De buitenmantel lijkt helemaal vast te zitten.

Je moet het witte knopje aan de pendaalkant indrukken en dan kun je de veer (onder rubberen huls) in elkaar drukken om de mantel korter te maken. Hierdoor wordt de kabel relatief langer en kan je hem tussen de vork van de koppeling en het pendaal installeren. Zodra je de veer loslaat, spant de buitenmantel zich tussen de koppelingsvork en het pendaal en is de kabel op de juiste lengte. Doordat de veer de buitenmantel continu uit elkaar drukt, ontstaat er nooit ruimte op de mantel en blijft de kabel op de juiste lengte.

Jeroen_Sp

Geplaatst door Jeroen_Sp (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

dat knopje zit niet aan de zeikant,je kijkt bij de pedaal daar waar de binnenkabel de buitenkabel ingaat daar zie jij een wit rondje(misschien bij jou zwart) van plastic,dit druk je in en de kabel kun je dan buiten de auto langertrekken,echter moet je wel konstant dat witte knopje ingedrukt houden,eigenlijk gaat dit vanzelf als je je pedaal omhoogtrekt of pedaal in rust stand staat,deze pedaal moet je namenlijk afstellen dat in rust stand het witte knopje vanzelf word ingedrukt door de pedaal zelf zodat hij bij elke intrapbeurt de kabel vanzelf afsteld.

Jeroen_Sp (0), 12 jaar geleden

dat witte knopje ken ik wel op de oude kabel, daar op drukken maakte de kabel echter niet anders. Denk dat die oude kabel dus echt stuk was. Ik weet niet zeker of de nieuwe er ook 1 heeft (is een kabel van het merk HiTec). Zal vanavond eens kijken.

Nu snap ik de werking van de kabel wel beter. Eigenlijk met koppeling niet bediend wordt deze kabel dus volledig ontspannen?

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

helemaal goed,en dat kun je afstellen door een boutje waar je pedaal mee vast zit los te draaien en je pedaal zo af te stellen dat achterkant van pedaal tegen dat rondje aandrukt en schroefje weer vast.

Jeroen_Sp (0), 12 jaar geleden

super, ga ik er mee aan de slag. Hopelijk heeft die nieuwe kabel welke ik heb ook het "onstpan"gedeelte ook daar zitten, die kabel is namelijk geen originele. Moet ik eens naar kijken.

Thnx

Jeroen_Sp (0), 12 jaar geleden

Imitatiekabel had geen terugstel mogelijkheid. De oude kabel had inderdaad dat witte ding om terug te stellen maar kabel werkt niet zo heel goed meer. Net dus een originele bij de dealer besteld (zaterdag binnen) en de imitatie variant gaat retour leverancier omdat die niet voldoet.

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

komt helemaal goed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum