Peugeot 306 1.6 XT: Zoemend geluid

Bouwjaar: 1993

Sinds vorig weekend heb ik het volgende euvel met mijn 306 1.6 XT (benzine, 145.000 km.) uit 1993:
Na ongeveer een uur op de snelweg (met +/- 120 km/h) kwam er een zwaar zoemend geluid van voren. Door rustig rijden (100 km/h) verdween het weer. Na een tijdje kwam het weer sterker en werd zo sterk als het geluid van een boormachine. Van de weg af en nog voor stilstand de motor uit gezet - het geluid bleef tot de auto geheel stilstond (de motor is het dus niet direct zelf). Na even stoppen en wachten verdween het geluid voor een tijd, maar kwam steeds weer terug na (nadat we weer een tijdje reden). Het geluid was hierna constant aanwezig bij hogere snelheid (meer dan 80 km/h) en was niet sterker in bochten of bij remmen. Wel beinvloedt gas los het geluid: het wordt dan sterker.

Wat is dit?

Bedankt voor de reacties!

Jan

klawer

Geplaatst door klawer (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Geluid is moeilijk over de computer, komt het van voor of achter? Zo op het eerste gezicht lijkt het op een wiellager of aandrijfas.

klawer (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reactie: het geluid komt van voren, volgens mij links. Het is ook meer een vrij hard geluid van iets dat niet soepel loopt (a la boormachine) dan een zoemend geluid. Ik heb ooit in een andere auto een geluid van een wiellager gehad, maar dat was er altijd. Dit nu niet. En is het geluid van een aandrijfas niet erger/harder in bochten?

janaart (0), 19 jaar geleden

Ik heb een keer zoiets bij de hand gehad maar dat was bij een renault daar zat teweinig vet in de homokineet.
Vet er bij gedaan en weg was het geluid.
dat geluid begon pas als je een heel stuk gereden had.

Groet en succes Janaart

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.