Pontiac Trans Sport 1993: 3.8v6 transmissie olie

Bouwjaar: 1993

Zou iemand mij kunnen vertellen waar ik de olie kan aftappen van de automatische versnellingsbak? Verder heb ik gelezen dat er ergens een filter moet zitten en dat er een klep vervuild kan zijn. Weet iemand waar die klep zit, kan ik erbij als ik de grote deksel aan de onderkant eraf schroef? Ik heb wel wat informatie en tekeningen gevonden van een trans sport maar dat is van 1990 ongeveer. Het probleem is dat de eerste en de laatste versnelling niet gebruikt worden. Alvast hartelijk bedankt voor de moeite!

wouter12337

Geplaatst door wouter12337 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Bij sommige auto's zit er geen aftapplug,dan moet je de grote deksel zoals jij hem noemt (carter) er af halen om af te tappen.
Dan zie je ook gelijk het filter zitten,verder kijk je dan ook tegen het kleppenhuis aan.
Maar of je daar zelf aan moet gaan werken? is erg gevoeilig voor vuil en dergelijke.

Hans

wouter12337 (0), 19 jaar geleden

Beste Hans, Hartelijk bedankt voor je antwoord! heb je enig idee wat het kan zijn als de eerste versnelling en de overdrive niet werken? Verder is het zo dat wanneer je bijv. op de snelweg rijdt en het gas loslaat dat dan het toerental helemaal terug zakt naar bijna stationair? Ik heb de gebruikelijke code uit de ECU. Verder heb ik gezien dat wanneer de scanner eraan zit tijdens het rijden dat die wel aangeeft dat er netjes geschakeld wordt van 1 tm 4.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.