Pontiac Trans Sport: Elek. raam muurvast

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2

Eerder zag ik een bericht over ramen die maar enkele mm's dicht willen per minuut, Dit probleem heb ik nu ook.
Hoost waarschijnlijk zal het motortje moeten worden vervangen. Alleen nu wil ik tot de boel weer werkt toch mn raam dicht hebben. De deurbekleding ect. heb ik al los gehad en gezien hoe de boel vast zit (popnagels).
Alleen ik krijg met geen mogelijkheid het raam met de hand omhoog, het lijkt klem te zitten door de "getande boomerang"(excuseer mn leken taal)
Nu ben ik bang om toch door te trekken aan het glas, een open raam is me altijd nog leiver dan geen raam ;)
iemand tips? of toch maar gewoon de garage.
zo nu weer een topic openen voor mn koelvloeistog probleem....
Vast bedankt voor jullie bereidheid om kennis te delen !
Bar.

B071

Geplaatst door B071 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat ligt meestal niet aan het motortje maar aan de geleide rails van je ramen,en die ramen kun jij niet omhoof om omlaag duwen als het motortje niet draait,dat is een worm wormwiel overbrenging in het motortje en dat werkt zelfremmend die popnagels moet je losboren daarna kun je er gewoon boutjes inzetten

B071 (0), 14 jaar geleden

[quote=robby10030]...die ramen kun jij niet omhoog om omlaag duwen als het motortje niet draait,dat is een worm wormwiel overbrenging in het motortje en dat werkt zelfremmend...[/quote]
Duidelijk Robby , dank voor je snelle reactie,
Is die overbrenging redelijk makkelijk weer terug te plaatsen als is een vervangend motortje heb? Of is het misschien beter alles maar meteen te vervangen (liever niet natuurlijk, ik mag er intussen een baantje bij gaan doen om alle kosten te dekken....)
groet uit Leiderdorp, waar zowaar de zon schijnt!

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

jawel dat lukt wel als je alles los hebt kun je je raam eruit pakken en werkt het wat makkelijker,je kunt ook eens proberen om met een klein hamertje op het motortje te slaan doet vaak wonderen,maar je weet zeker dat er wel spanning op het motortje komt

B071 (0), 14 jaar geleden

Oké, dan lijkt het geen probleem om de ruit weer vast te zetten ( dicht dan wel)
ik [b]denk[/b] dat het motortje wel stroom krijgt ,maar zeker weten doe ik dat nu ook niet meer, kan je dat met een spanningsmetertje bij de motor meten alvorens m eruit te halen?

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

jazeker knop indrukken en kijken of je spanning op de stekker krijgt knop los knop in knop los knop in

B071 (0), 14 jaar geleden

later vandaag meteen proberen!
bedankt alvast, ik laat weten hoe het is gegaan....

dannymdouma (0), 14 jaar geleden

[quote=robby10030]dat ligt meestal niet aan het motortje maar aan de geleide rails van je ramen,en die ramen kun jij niet omhoof om omlaag duwen als het motortje niet draait,dat is een worm wormwiel overbrenging in het motortje en dat werkt zelfremmend die popnagels moet je losboren daarna kun je er gewoon boutjes inzetten[/quote]
Met een drevel de pennetjes eruit tikken daarna uitboren.
In de nieuwe sloperunit (goedkoopste of via pontiac trans sport forum) met een tap M* schroefdraad tappen, hierna boutje M8 indraaien komt ook overeen met gat van de popnagel. Dit is veel eenvoudiger vast te zetten dan boutje moertje.

Motor laat zich eenvoudig uit de geleiderail schuiven raam even vastzetten met een wigje tussen raam raamrubber op de deur.

Pas met testen op je vingers! niet in de deur zitten als je dit probeert.

groetjes Danny

B071 (0), 14 jaar geleden

Ha Danny, bedankt voor het meedenken, de auto staat er nog steeds een beetje lullig bij met het raam open 24/7....
de vingers zijn gewaarschuwd! ik hoop deze week ,uiterlijjk weekend bij de auto te zijn om het eindelijk eens aan te pakken, al heb ik het motortje nog niet getest of een nieuwe gehaald...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.