Pontiac Trans Sport: Storten/inhouden bij de eerste 3 kilometers

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

Sinds kort geeft mijn auto een diesel geluid bij het starten, en bij wegrijden/gasgeven wil ie afslaan, dit duurt een kilometer of drie, daarna geeft de motor weer zijn vertrouwde gebrom en rijd goed tot dat hij is afgezet, bij opnieuw starten, hoe warm de motor ook nog is begint het van voor af aan. Zelf denk ik aan de bougies, echter ik kom daar niet bij? krijg dat zwarte plastic doosje (ontsteking?) niet weg, zie maar 1 boutje aan de voorkant en geen beweging voor de rest in te krijgen. Kan iemand mij vertellen? hoe ik bij die bougies kan komen? Opel garage weet het ook niet? maar vraagt 65 eurie ex btw per uur

JS57

Geplaatst door JS57 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

transvalk (0), 16 jaar geleden

Een diesel met bogies en 2,3 hier klopt wat niet

JS57 (0), 16 jaar geleden

Nee, daarom omschreef ik die klacht ook, en zoals je ziet ben jij de eerste die sinds mijn oproep reageerde. Wens je veel succes met jou probleem, de mijne is opgelost, mijn auto is nu op de sloop.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=transvalk]Een diesel met bogies en 2,3 hier klopt wat niet[/quote]
een dieselgeluid is iets anders dan een dieselmotor, en een pontiac diesel?

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=JS57]Nee, daarom omschreef ik die klacht ook, en zoals je ziet ben jij de eerste die sinds mijn oproep reageerde. Wens je veel succes met jou probleem, de mijne is opgelost, mijn auto is nu op de sloop.[/quote]
maar wat was er mee aan de hand, waarschijnlijk een lagerprobleem of iets dergelijks, oliedruk/oliepomp?

JS57 (0), 16 jaar geleden

Ik verwachte hulp, juist van professionals, moet ik nu de profs gaan vertellen wat ze kunnen verwachten bij zo'n storing? Nee dus Mercury.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=JS57]Ik verwachte hulp, juist van professionals, moet ik nu de profs gaan vertellen wat ze kunnen verwachten bij zo'n storing? Nee dus Mercury.[/quote]
Kijk ook professionals hebben zo nu en dan tijd voor zich zelf nodig en kunnen niet altijd op dit forum alle problemen oplossen voor iedereen, dat je motor van je pontiac in de soep gedraaid is en dat je daar zuur over bent kan ik me voorstellen, maar je had natuurlijk ook gewoon naar de "professionals "toe kunnen gaan. Dat daar een prijskaartje aanhangt is logisch, mijn computer en internetaansluiting bijvoorbeeld moeten ook betaald worden. Dat ik daarnaast wel eens mensen een gratis tip of oplossing aandraag via dit forum is meer uit liefde voor de amerikaanse automobiel. Maar ook wij profs willen graag weten wat iets is, omdat ook wij alle dagen nog leren (en ook geregeld op dure cursussen moeten).
Maar jouw antwoord hoef ik niet meer te weten, want dat boeit mij nu ook niet meer.
Peter

JS57 (0), 16 jaar geleden

Sorry, was wat pissig omdat nu hij is overleden de mogelijke hulp kwam Mecury, en dat je ook iets anders hebt te doen dan hier steeds koekeloeren begrijp ik ook. Tijd is geld voor de prof, echter probeerde ik een beetje geld uit te sparen door hulp te zoeken die mij hier in Hoorn door de Opel garage waar hij ooit is gekocht maar die het dealer schap is kwijt geraakt, en zogenaamd niets meer wist, alleen á 65 euro per uur op onderzoek wilde gaan zonder te weten waar hij moest zoeken? De auto is overleden aan een versleten nokkenas.

Nogmaals excuus en laat anderen vraagstellers er niet onder lijden, ik heb ondertussen een ander merk auto, jammer genoeg (mijn vrouw vondt hem te groot voor de boodschappen)

JS57 (0), 16 jaar geleden

Dus beste mensen, mijn probleem ben ik kwijt en antwoorden hoeft niet meer.

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

Okay, das dan jammer, Merel in Purmerend was dan de oplossing voor je geweest, maar bij jou in de buurt zitten toch vast ook wel een paar "handige jongens" uit de amerikanen scene? Meestal hang ik alle dagen wel rond op het forum, helaas eind mei en begin juni niet en waarschijnlijk nog een paar van die ami freaks niet op dat moment. En bij dit type voertuigen zijn er net wat minder mensen die er iets van denken te weten dan de europese of japanse merken. spijtig maar helaas. maar discussie gesloten. Ik hoop dat je niet snel weer een beroep op dit forum hoeft te doen en zou dat wel het geval zijn, hoop ik dat je wel geholpen wordt.
Groeten
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.