Pontiac Transport: Voorste cilinders worden niet geinjecteerd

Bouwjaar: 1995

Ik rij zelf met een transport 3,8 v6 waarvan de voorste cilinderbank tussen 1000 toeren en rijdend 2500 toeren niet wordt geinjecteerd(injectors 1,3,5 stoppen met injecteren).
Stilstaand, stationeer doen ze wel mee maar even na stationeer(1000 TPM)wordt er gestopt met injecteren tot max toeren aan toe.
Krukas signalen gemeten zien er op het oog goed uit.
Ongeveer een maand terug bougie kabels vervangen IVM overslaan cilinder 1.

Wie heeft dit meer mee gemaakt


Gr Ron Bakker

R_Bakker

Geplaatst door R_Bakker (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 19 jaar geleden

Ron, weet je zeker dat ze niet meer injecteren? Ik weet van de 2.4 motoren dat de bobinegalerij wel eens problemen geeft.Moet erbij zeggen dat ik niet weet of de 3.8 motor ook toevallig een tweetal bobinegalerijen heeft, maar kan wel een verklaring zijn dat de vonk te zwak is en dat ze stationair nog wel meedoen , maar belast je hem meer ze wegvallen.

R_Bakker (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem

Ja ik weet zeker dat de injectoren niet worden aangestuurd(wegvallen scoopsignaal), maar waarom de achterste bank wel en de voorste niet.De injectoren worden uit de ECU aangestuurd.De 3.8 heeft een drietal bobine`s maar deze blijven goed vonken ook gemeten.Bij flink optrekken tot 2500TPM gaat het op 3 cilinders daarboven trekt hij perfect en loopt ook rond.
Het is absoluut geen bobine werk, maar stoppen met aansturen injectoren.
Waarom de voorste injectoren?? ECU

In iedergeval alvast bedankt voor het mee denken.

janh5107 (0) PRO, 19 jaar geleden

sommige systemen stoppen met het aansturen van de injektoren als
er gevaar is voor katalysator beschadiging door b.v misfire of te rijk mengsel.
J.H

R_Bakker (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is opgelost.
De cruisecontrol kabel is gebroken en daar door raakt het motorstuurapparaat van slag, er zit namelijk een positiesensor in de vacuumpot van de cruisecontrol.(geeft ook cruise control foutcode op)
Iemand die veel in deze americanen werkt vertelde me als je cruise contol problemen hebt i.k.m. inhouden motor, de stekker van cruisecontrol loskoppelen en inderdaad het werkt.
Je moet het maar weten??

Bedankt voor het mee denken.

Ron

caddy1492 (0) PRO, 19 jaar geleden

dat is toch werkelijk belachelijk deze constructie. dit kunnen werkelijk alleen amerikanen bedenken. er zit gelukkig veel water tussen amerika en europa, zodat er niet te veel van deze auto's onze kant op komen, haha mooi dat het gevonden is.

groetjes caddy

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

mm...is inderdaad een vreemde constructie.
ben je ook te weet gekomen wat die positiesensor voor functie heeft?
groeten michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.