Porsche 944: 944 wil niet starten

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2500 cc.

Ik heb een 944 type 1 , bouwjaar 1982 staan, die niet meer starten wil. Het ging de laatste tijd toch al wat moeilijker, maar nu doet hij het helemaal niet meer. Gekontroleerd is de benzinepomp, die spuit goed benzine, maar de bougies vonken maar 1x direct nadat ik start en dan houdt het op. Ik meet maar eenmalig spanning op de plus van de bobine en dan ist weer gebeurd. Het DME relais is iniddels ook al vernieuwd, maar ook dat geeft geen verbetering. Is de computer stuk of is er iets anders aan de hand??

automateemsmond

Geplaatst door automateemsmond (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 944? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Waarschijnlijk de toerentalsensors op het vliegwiel. Er zitten er 2 op. Even met een scope meten.

automateemsmond (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb de 2 sensors gedemonteerd en beide de weerstand gemeten. Deze hoort 0,85 Kohm te zijn. De ene was exact goed en de andere deed niets... de multimeter gaf niets aan. Een nieuwe besteld via mijngrossier , beide weer gemonteerd en... voila... in 1 keer lopen als een tierelier.
Oldford: hartstikke bedankt voor je tip, je hebt mij er enorm mee geholpen. !!!

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 944 of stel zelf een nieuwe vraag.