Porsche 911: Airco 911

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6 cylinder boxer

Airco laatst bijgevuld in zomer 2008, en functioneerde toen goed (daarvoor niet), gaf koude lucht, OK. Geeft nu geen koude lucht meer. 12 Volt aan/uit naar aircopomp werkt goed gemeten met voltmeter, reageert op aan/uit schakelaar in de auto. Klik van de magneet op de aircopomp is goed hoorbaar bij aan/uitschakelen, uitgaande drukslang rode circuit wordt heet als compressor aanstaat zo'n handwarm 50 graden, ingaande koude gascircuit naar compressor blauwe lagedruk circuit is ongeveer 35 graden. Pomp belast motor bij inschakelen, toerental daalt hoorbaar even, dus drukopbouw lijkt er te zijn. Maar temperatuur verschil voelen in cabine ho maar, ook niet bij ventilator op max stand.

GvWijk

Geplaatst door GvWijk (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 911? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marwess (0) PRO, 14 jaar geleden

waarschijnlijk je inspuit ventiel wat stuk is of je orifice zit dicht weet niet wat voor systeem het is en wat voor inspuit er op zit

gr
martin

Pascal Limpens (0) PRO, 14 jaar geleden

Laat eerst ff de drukken controleren, want 1 leiding moet warm zijn de andere koud.
911 heeft een expansieventiel.

Succes, Pascal

GvWijk (0), 14 jaar geleden

Heb een afspraak gemaakt 22 juni APK en airco controle. Airco is 18 jaar oud, wellicht verdamper gecorrodeerd of inderdaad zoals jullie zeggen expansieventiel versleten, verstopt/defect. Dank voor snelle antwoorden, zal oplossing na 22 juni melden.

GvWijk (0), 14 jaar geleden

Bij controle van het systeem op druk met N2 bleek de druk terug te lopen. Na uitvoerig zoeken zat de lekkage op de aanhechting van de lagedrukslang op de knelkoppeling die dan met een stal wartel vastzit op de aircocpomp. De slang is daar afgeknipt beetje doorgetrokken en toen nieuwe stalen koppeling geplaatst. Vullen en sindsdien al een maand kou in de auto. Dank voor alle tips. GvW

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 911 of stel zelf een nieuwe vraag.