Porsche Cayenne: Cayenne S verlichting

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4500

Hallo,

we zitten met volgende probleem op een Cayenne S...Bij het starten van de wagen komt er een waarschuwing op het dashbord met: "Controler feux de virage droite".
In het nederlands vertaalt betekent het...Contrleer rechtse bochten licht.
Kan iemand ons mss helpen?


Grtz.

Esco54

Geplaatst door Esco54 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche Cayenne? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

.heeft de auto mee draaiende koplampen/ een aparte unit als je een bocht maakt te gaan branden ? zo dat je meer zicht hebt in de bocht ...

Esco54 (0), 15 jaar geleden

ja inderdaad

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

controleer de zekering van de meedraaiende koplampen/ aparte unit ? lamp controleren+ stekker op corrosie. controleer ook de "motor" die zogt dat de lamp kan draaien als er geen aparte unit in zit hier voor.

dit is het eerste waar ik aan kan denken

succes

edit

of de lamp is defect al het een aparte unit is (ben niet zo thuis is Porsche)

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

In Belgie hebben ze nogal afwijkende regels mbt verlichting, zo moesten bij amerikanen altijd de zijverlichting (oranje voor en rood achter) worden verwijderd, ze mochten ook niet reflecteren(vaak werden ze meegespoten of gewoon zwart geschildert). Porsche heeft dus een lamp die aangaat als je je knipperlicht bedient, en die zo voor je de bocht omkijkt. In Nederland is er erg lang heel moeilijk over gedaan (net als die zijverlichting trouwens, want rood achter mocht wel, maar oranje voor niet, tot volvo het wiel opnieuw uitvond en voor en achter oranje verlichting op de zijkanten plaatste, toen mocht het wel alleen was het rode achter ineens verboden......). In Nederland mag het nu volgens mij wel, maar in Belgie weet ik het niet, veel kans dat de lampen gewoon verwijderd zijn en die melding dus gewoon blijft komen.... 1 europa, ja als we moeten betalen (en zelfs dan is er op autogebied nog een hoop verschil) en als er bekeurd wordt, maar verder... Soms moet je een auto eerst in Belgie of Duitsland op kenteken zetten voor er een goedkeur voor nederland mogelijk is, het is toch van de zotte. (Of je moet een paar ex-RDW medewerkers spekken voor hun "zoektocht" naar attesten van de fabrikant.
Goed, ontopic, check de lichten in de zijkant en daar zit vast het probleem, kom je er niet uit, een kennis van mij gebruikt een cayenne turbo als dagelijks vervoer :-) en meldt je dan ff weer, ga ik ff in die cayenne kijken hoe het zit. (heb er wel mee gereden, [en hard ook] maar heb niet op de verlichting gelet

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche Cayenne of stel zelf een nieuwe vraag.