Porsche 928: gasinstalatie

Bouwjaar: 1978

ik heb een porsche 928 van 26 jaar oud mag ik hier zelf gas inbouwen moet ik deze laten keuren wie weet dit

dennis2133

Geplaatst door dennis2133 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 928? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Opeltje (0) PRO, 20 jaar geleden

voor zover ik weet mag je dit zelf niet meer doen. ook gebruikte instalaties mogen niet meer...

dupl-u-1482-5dd1485cb2c1a+dvh (0), 19 jaar geleden

het beste wat je kan doen is naar polen rijden en daar een sequentieele gasinjectie systeem laten inbouwen kost voor een achtcilinder nog geen 2000 euro (omgerekend) en hier laten keuren als de installatie r67(richtlijn(wat standaard binnen e eu is-ook in polen))stickers/opdrukken heeft wordt de auto ok bevonden.

ga ik ook doen met mijn mondeo

grt d

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo. ja naar polen...!! doe dat maar niet.. je krijgt hem van je leven er niet door....!!!!!!!!!! de keuring...!! voor veel minder geld kan het in nl,( in polen hebben ze niet bijna niet eens lpg, laatstaan.. verstand van inbouw...!! laat je niks wijs maken..!!

inbouw mag zelf nog steeds wel moet je dan zelf naar de RDW,( met de auto op een ambulance.( niet rijdend met de auto zelf ) voor goedkeur...!! dat doe ik zelf al jaren zo..!! en dat gaat best..! ( ze zijn wel steng ) maar dat mag dan ook het is immers voor jou eigen veiligheid..!!!!! en voor anderen in het verkeer..!!

paul,

dupl-u-1482-5dd1485cb2c1a+dvh (0), 19 jaar geleden

Even een paar feiten op een rij:

A: polen is het derde land na Nederland en italie qua aanbod lpg (dat zegt ook iets over het aantal installatiebedrijven)
B: Bedrijven als AG, Prins,vialle en Bigas hebben allemaal dealerschappen aldaar (hebben die bedrijven dan geen verstand van inbouw???? ze werken ook volgens iso richtlijnen)
C: de prijs voor een sequentieele gasinstallatie met een ringtank betaal je in nederland voor een VIER cilinder +/- 2300euro voor een acht zou daar nog een stuk bij komen.
d: Als je met de rdw belt(zoals ik gedaan heb) wordt je verteld dat R67-01 als richtlijn het belangrijkste is, dus de fabrikant moet een certificaat afgeven dat de installatie daaraan voldoet.
Wat de rdw doet is in principe kijken of de gebruikte onderdelen gestikkerd/logo/afdruk hebben/zijn met R67-01 erop !!
De rdw heeft mij naadrukkelijk verteld dat ze geen enkele bezwaar/probleem vinden als de installatie in een ander eu land zij ingebouwd en dus polen ook niet.
E: ik denk dhr P.Kelder zelf in de branche bijbeunt en niet graag ziet dat zijn business naar het buitenland verdwijnt.




Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

ik meen dat de rdw zelf geen lpg wagens meer keurt. dit omdat je als niet rdw erkend inbouw station geen lpg meer mag inbouwen..en als je een rdw erkend inbouw station bent, kun je ze zelf afmelden...mogelijk zit ik er naast...want op de site van de belasingdienst staat dat het wel kan...

en inderdaad moet er een R67-01 op bijna elk onderdeel aanwezig zijn...en de vulslang niet ouder zijn dan 1 jaar..en de tank niet ouder dan 10 jaar..zo zijn er nog meer van die kleine dingetjes.....

en als het g3 op de mondeo moet worden...krijg je in polen ook een leveranciers verklaring?



P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, in nl, is het nog altijd goedkoper...!! 100% zeker.

paul,

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

ik kom dit toevallig tegen op internet...inderdaad hier goedkoper...

http://www.prostreet.nl/lpg.html

gewoon zoeken op trefwoord lpg...

dupl-u-1482-5dd1485cb2c1a+dvh (0), 19 jaar geleden

Nogmaals ik heb het over een squentieele gasinjectie(bv sgi van AG ), en bij prostreet is de prijs voor een standaard gasinstallatie.

een standaard gasinstallatie kost omgerekend in polen vanaf en schrik niet zo'n 500 euro(voor 4 cilinders) doe daarbij 200 euro en je hebt voor 6 of 8 cilinders.

Ik praat hier niet uit mijn nek,uurloon van een poolse monteur is 6,5 euro daar kan geen nederlands bedrijf tegenop,dat weet ik omdat ik gemiddeld 4 keer per jaar in polen ben.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

op een wagen die 26 jaar oud is een squentieleele lpg set bouwen gaat niet denk ik...worden de extra sensoren er opgebouwd? lamdasensor,enz?...in een mondeo gaat dit wel lukken...overigens geloof ik het best dat het daar goedkoper is...maar ik hoop dat je de keuring hier probleemloos voor elkaar krijgt...

dupl-u-1482-5dd1485cb2c1a+dvh (0), 19 jaar geleden

die 4.9 8 cilinder is prima voor gas net als elke andere amerikaan(ja voor die markt was de 928 oorspronkelijk bedoeld)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 928 of stel zelf een nieuwe vraag.