Porsche Boxster: Koppelingspedaal voelt vreemd

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2S

Sinds enige dagen wil het koppelingspedaal niet meer goed terug komen. Koppeling werkt goed, en komt ook goed vrij. Paar keer goed pompen en het lijkt beter te worden. Heb vervolgens het systeem ontlucht mbv een drukketel en alleen het aansluiten van de ketel was al genoeg om het probleem weg te laten gaan. Systeen ververst en vervolgens de drukketel afgekoppeld waarna het defektdirect weer terug kwam. Zit zichtbaar geen lekkage in zowel pers als werkcylinder ( verlies geen remvloeistof )
Iemand bekent met dit probleem ?
Wellicht een aparte procedure voor het goed ontluchten ?
Doordat er een soort extra veer op het pedaal zit als bekrachtiging voelt het erg vreemd in het pedaal als je nu de koppeling op laat komen. Je voelt het eerste stuk de oliedruk en zodra deze weg is ''floept'' het pedaal het laatste stukje omhoog. Of moet je dat met je voet omhoog halen als hij het laatste stukje blijft hangen.

alex en henny

Geplaatst door alex en henny (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche Boxster? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1555) PRO, 11 jaar geleden

Zit er toevallig ook geen terugtrekveer aan die afgebroken is?

alex en henny (0) PRO, 10 jaar geleden

Probleem zat hem in het hydraulische druklager. Dit ondanks het feit dat deze zeer recent vernieuwd was.
Bak wederom los, en druklager vervangen ( was lek !)
Thanks

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche Boxster of stel zelf een nieuwe vraag.