Porsche 928: porsche

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5 l.

Mijn 928s krijg ik niet meer aan de praat na 4 jaar stil te hebben gestaan, kan iemand mij zeggen waar ik naar moet beginnen te kijken?

janporsche

Geplaatst door janporsche (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 928? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Tsja,

ten eerste de accu, draait de startmotor wel goed rond?
Ten tweede, vonk vonken de bougies wel?
ten derde brandstof, brandstofpomp in de tank werkt wel?

Dan heeft deze auto allerlei sensoren, deze bepalen of de computr wel of niet vonkt/inspuit eneen 86 er heeft volgens mij ook al startblokkering, misschien wordt deze wel ingeschakeld.
Een auto 4 jaar wegzetten om 'm belastingvrij te laten worden is op zich en goed plan, maar laat zo'n auto toch af en toe lopen... je olie is nu compleet verzuurd, je versnellingsbak (indien het een automaat is) heeft nu jaren lang met de koppelomvormer halfvol olie op 1 plek op de afdichting gehangen. Je remschijven, etc zitten hardstikke vast en vol roest, je uitlaat is volledig volgelopen met condens en natuurlijk behoorlijk aangetast, veel stekkerverbindingen zijn geoxideerd.
Zeker met een porsche waar remdelen en een uitlaat al gauw net zoveel kosten als de dagwaarde van de auto (lichtelijk overdreven) had je de wagen beter rijdend kunnen houden en er lol van kunnen hebben, die kosten ben je nu met een beetje pech ook kwijt.
Dit is natuurlijk een wat hard verhaal, en daar heb je achteraf natuurlijk niks meer aan, maar er zijn meer mensen die dit soort auto's wegzetten en die moeten dit dan maar lezen als een advies.

1 advies: http://www.porscheclub928.nl/Home/index.... hier zijn mensen die er echt verstand van hebben, dus ik zou daar om raad en daad vragen

succes

Peco Power

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

en na 4 jaar eerst maar eens proberen met verse benzine...

janporsche (0), 13 jaar geleden

Dank voor jullie tips. Ik heb hem een keer per jaar warm laten lopen en dat was meteen starten, alleen dit jaar niet meer.
Ik kan hem wel naar een garage brengen maar wel het liefst rijdend of op een trailer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 928 of stel zelf een nieuwe vraag.