Porsche 944: startprobleem na de winter

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5

Ik heb mijn porsche voor de winter geparkeerd, en de accu eruit gehaald. Heb nu de accu weer gemonteerd, maar hij wil niet meer aanslaan:(
De auto heeft buiten gestaan in de sneeuw en de vrieskou,
De bougies vonken, de injectoren leveren benzine, maar starten doet hij niet. één keer wilde hij bijna, maar wel op 3 cilinders. verder maakt hij ook geen aanstalten om te starten.
Wie weet er raad?

petteke

Geplaatst door petteke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 944? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Is ie niet gewoon vochtig van de afgelopen periode.

Bougiekabels met vochtwerend spul inspuiten en kijken of ze er goed opzitten, doorstarten tot ie het doet, als ie het deed moet ie weer even warm worden.

Dat ie op drie poten loopt kan met het vocht te maken hebben, alle bougiekabels moeten even opdrogen, hij moet lekker warm worden dus.

De bobine moet ook droog zijn, de kabel ook, is ook vochtig.

Kijk als je 'm start of er ergens vonken uitkomen, kijk bij de bougiekabels en bij de bobine of je vonken onder de uiteinden van de kabels ziet komen, in het donker. Bij veel auto's die een tijdje stilstaan slaan de vonken eruit door het vocht dat overal zit.

Probeer 'm ook eens te starten terwijl je het gaspedaal helemaal naar beneden drukt, maar niet de hele tijd op die manier doen.

Marco

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Pat bekijk ook de binnenkant van de verdeelkap op vocht. Gewoon met een doekje drogen Succes.

petteke (0), 13 jaar geleden

bougiekabels en zo zijn gecontroleerd. de bougies vonken allemaal goed. Bij overspringen van de vonken door vocht zou hij volgens mij toch aanstalten moeten maken om te starten. Dat doet hij dus niet. Tja, en als je twee accu's leeggestart hebt en hij springt dan nog niet aan......
Het heeft zeker iets te maken met de vocht of de vorst........maar wat:(

petteke (0), 13 jaar geleden

verdelerkap is ook schoon en droog gemaakt. maar ook dan zou hij ook aanstalten moeten maken om aan te springen volgens mij. Dat doet hij dus helemaal niet:(

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Hij slaat echt niet aan als je vonken overslaan, misschien dat ie een kick geeft maar verder niet. Bij het starten blijven de vonken dezelfde weg volgen, spuit er eens WD40 op als iemand anders gaat starten.

Bij stilstaan trekt het vocht in de kabels en ze moeten kurkdroog zijn, haal ze er af en leg ze binnen op de kachel. Weet je ook zeker dat de kabels er goed opzitten, of heb je ze er niet afgehad.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Wat dacht je van verzuipen .. Waarom zou je die moeite doen als je er 's winters er toch niet mee rijdt. ? Groeten.

petteke (0), 13 jaar geleden

Probleem opgelost:)

Uiteindelijk alles schoongemaakt en aansluitingen gecontroleerd, bougies afgesteld...enz...enz.
Opvallend was de aansluiting van de bobinekabel naar de verdelerkap. Hier was behoorlijke corosievorming. Dit was trouwens de enige aansluiting die we niet gecontroleerd hadden:(.

golfprobleem (0), 13 jaar geleden

Hij doet 't weer

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 944 of stel zelf een nieuwe vraag.