Renault Kangoo: 1.9D Startblokkering weigert af en toe

Bouwjaar: 1998

Deze Kangoo 1.9D heeft een Lucas pomp.Probleem is dat hij bijna altijd in 2 maal gestart moet worden.De eerste maal startten slaat hij bijna nooit aan.sleutel terugdraaien en vaak doet hij het dan wel.Bij ons in de werkplaats blijkt het probleem in de startblokkering te zitten.Het lampje blijft knipperen bij het op kontakt zetten.Als je de sleutel weer terugdraait heb je soms dat het lampje van de startblokkering constant gaat branden en even later uitgaat.Dan kun je de auto probleemloos aan de praat krijgen.Maar het gebeurt steeds vaker dat je de sleutel wel 5 of 6 maal moet terugdraaien om de startblokkering eraf te krijgen.Soms lukt het dan helemaal niet en moet je even wachten en later opnieuw een poging wagen.
Weten jullie wat hier het probleem is? Bv sleutel of transponder of opnieuw laten inlezen?Graag tips.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (195) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Het kan ook wezen dat de transponder los door de sleutel zweeft.
Maak de sleutel eens open en kijk of de transponder nog bovenin vast zit.

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Is het een sleutel met afstandbediening

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

De transponder kan je niet inlezen, die werkt of die werkt niet. Die wordt op code besteld. Het enige dat je kan inlezen is de afstandbediening voor de CV maar dat heeft bij de Kangoo niets met de startvergrendeling te maken.

Het makkelijkst kun je de reservesleutel proberen of die goed werkt want het probleem zit toch in 95% van de gevallen in de sleutel.

Siem Bijman (195) PRO, 18 jaar geleden

Is een sleutel met afstandsbediening voor de CV.Deze werkt goed.Maar dit heeft er inderdaad ook niets mee te maken, want ik weet dat bij een Megane de auto eerst op en van het slot moet om de startblokkering te de-activeren.Bij deze auto kan ik in principe de auto zonder deze met de afstandsbediening te openen gewoon zo starten.Maar ik zal eens vragen om een reservesleutel en deze sleutel eens open maken.Mocht dat geen resultaat opleveren is het dan een kwestie van een nieuwe sleutel aanvragen?En die zou dan volgens jou Henkie gewoon moeten funktioneren zonder deze auto bij de dealer te laten inlezen!?

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je een nieuwe sleutel besteld moet de afstandbediening (CV) toegekend worden aan de auto maar de transponder werkt meteen.

Je kan trouwens ook een 'harde' sleutel bestellen, met transponder maar zonder afst. bed. Dit is goedkoper en is ideaal voor reservesleutel of voor mensen die de meerprijs voor de afst bed. te hoog vinden.

Siem Bijman (195) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt!

Siem Bijman (195) PRO, 18 jaar geleden

Reservesleutel heeft men gebracht en met deze gaat het onmiddelijk goed.Was eentje zonder afst.bediening en daaruit blijkt dat Henkie gelijk had.Bedankt weer voor de hulp jongens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.