Renault Megane: 1.9dci trilt/schud stationair

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9dci

motor loopt stationair niet lekker ,in begin had ik het idee dat hij dit deed als er ongeveer 7 km was gereden tot dat de moter goed warm was en daarna wel goed liep.

nu het kouder is buiten blijft de motor stationair schuden ,en ook als ik in de 3e versnelling rijd gaat de auto schudden,bij ongeveer 2000tpm. stationair zou ik denken dat hij te langzaam draaid

aan het toerental is niets op te merken altans niet aan de toeren teller,deze blijft wel stabiel.

4x gloei bougies zijn al vernieuwd.

heeft iemand sugestie's ik heb nu nog garantie op de auto dus mischien kan ik het een en ander voor zijn.

Ron,

humvee

Geplaatst door humvee , lid sinds 13 jaar geleden

6 Reacties

Safrane10698, 11 jaar geleden

EGr eens schoonmaken.

humvee, 11 jaar geleden

is het mogelijk om de egr buiten werking te stellen ? zoja hoe ? in mijn vorige auto een audi tdi was het simpel een plaatje er tussen en klaar. maar werkt dit ook bij een renault ?
graag wat foto's hoe en waar dit apparaat zich bevind.

Ron,

Safrane10698, 11 jaar geleden

Bij sommige kan je de stekker gewoon los trekken, wel eerst schoonmaken anders lekt ie nog. Maar gezien jou bouwjaar zal je waarschijnlijk een foutmelding krijgen op dashboard. De andere optie is dan een plaatje, maar ik weet niet of dat kan bij de 1.9 ik heb zelf die motor niet. Maar hoe dan ook bij loskoppelen schoonmaken om het te laten werken.

humvee, 11 jaar geleden

ga ik proberen ,bedankt voor de reactie

Fur, 11 jaar geleden

wat je ook kan proberen is de egr klep een slag draaien en dan vastzetten zo even proberen de egr klep kan dan wel niet met alle bouten vastgezet worden maar dan kan je het wel even proberen
wat je dan doet zijn de gaten van de egr klep verplaatsen en dan heb je ze als ware afgesloten.

humvee, 11 jaar geleden

ik heb de egr eruit gehad ,schoongemaakt en teruggeplaatst ,de egr een slag draaien gaat niet steker kan er niet op draadje is tekort. maar probleem is wel opgelosd .
zat wel koolafzetting op ik zelf vond het niet veel maar waarschijnlijk toch genoeg om deze storing te geven,moter lijkt ook wel beter te trekken ,maar misschien zit dit wel tussen de ooren ;)

een plaatje er tussen weet niet of het gaat er zit een ribbel leiding onder de egr,hier komt het uitlaatgas binnen ,maar kan niet zien of deze aan een flens zit en gebout zit op het egr huis,alles zit n.l lekker dicht op elkaar gebouwd. maar als het fuctioneren blijft is het ook goed zo.

Ron,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.