Renault Master 2003: 2.2dci 60kw/90pk haalt topsnelheid niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G9T720, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 90

Ik heb een 2.2dci 66kW/90PK uit 2003 160dKM welke traag op gang komt.
Inmiddels is de EGR vervangen en heb ik de LMM schoongemaakt met een busje isopropanol.
Toch duurt het echt minuten voor ik op de snelweg 110 km/h haal. Op papier moet ie 135 km/h kunnen halen maar er is echt iets aan de hand. Hij is te traag. Ik ken de bus niet anders dan hij nu is en heb geen referentie materiaal. Ik heb twee tanken gereden met Wynns diesel treatment / turbo cleaner. Tussen 2200 en 3000rpm voel ik zeker in de lagere versnellingen de turbo wel aangesproken worden. Ik zie geen bijzondere rookpluimen of zwarte of grijze wolken (afgezien van een koude start heel kort) . Wat zijn andere opties waar het aan zou kunnen liggen en hoe kan ik dit controleren?

Aanvulling:
Voordat de EGR is uitgelezen en is vervangen heb ik de stekker v/d oude EGR ook losgehaald om te kijken of de wagen anders zou gaan rijden. Het enige wat ik merkte was dat in lagere toeren de bus ietsje pitteger werd. En na de vervanging van de EGR heb ik niet het idee dat er iets veranderd is.

MJON

Geplaatst door MJON , lid sinds 4 maanden geleden

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Hoelang heb je de bus ?

MJON, 4 maanden geleden

3 maand ongeveer. codes die waren uitgelezen voor wisseling van de EGR waren:
1806 LMM storing
1809 EGR positie storing
1814 UItlaatgaseecirculatie storing

MJON, 4 maanden geleden

zie ook aanvulling in openingstopic

dutch123, 4 maanden geleden

De LMM kan ook te veel vervuild zijn/stuk zijn. Hij geeft dan een te lage luchtmassa af en de diesel inspuithoeveelheid wordt dan beperkt.

    Ik heb al een nieuwe besteld om te kojken of dat wat oplevert. kan ik deze uitwisselen zonder dat er gereset moet worden? - MJON, 4 maanden geleden

MJON, 4 maanden geleden

Ik heb de nieuwe LMM geplaatst en het probleem is verholpen. Trekt weer lekker door.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Master of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.