Renault :

harold4147

Geplaatst door harold4147 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is je waterpeil nog in orde?
Een lekkende koppakking kan ook het water uit je verwarming drukken.

De warmteregeling wordt geregeld door een luchtklep. Vermoedellijk gaat deze niet volledig dicht waardoor te veel koude lucht blijft binnenstromen.

paul8527 (0) PRO, 18 jaar geleden

als koelvloeistof op peil is dan zit waarschijnlijk je kachelradiateur verstop.probeer het met spoelen schoon te krijgen anders een nieuwe kachelradiateur plaatsen

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Was ik idd nog vergeten te vermelden.

harold4147 (0), 18 jaar geleden

hallo harry, ik heb de koelvloeistof nagekeken deze moet ik om de 2000 km steeds bijvullen en ik heb hem laten controleren of de koppakking defekt is'"men heeft mij verteld dat dit te meten is".Maar effe iets anders als ik moet schoonspoelen hoe doe ik dat dan,en kachel thermostaat is dat hetzelfde als de motertermosstaat voor de waterpomp.De luchtklep voor te regelen waar zit deze moet ik dan het dashbord demonteren.zover alvast bedankt grtjs harold.

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

In de handel zijn er middeltjes om het systeem te spoelen. Gebruiksaanwijzing staat er wel op. Nadien terug vullen met antivries of koelmiddel.

Als je om de 2000 km moet bijvullen is er toch ergens een lek in het systeem.

Het is al te lang geleden dat ik nog aan die Renaults heb gewerkt. Ik weet niet meer precies waar de luchtklep zit. Dacht ergens bovenop de verwarmingsbak. Deze klep wordt via een metalen draad open en dicht gezet door het hendeltje van de verwarming. De huls waar die draad doorloopt zit met een klemmetje vast tegen de schakelaar en aan de andere kant tegen de klep. Mogelijk is er een klemmetje af.

harold4147 (0), 18 jaar geleden

Hallo harry ik heb de luchtklep bekeken en deze zat inderdaad een beetje te los ,ga nu nog effe kijken voor hem te spoelen. Moet ik hem erna weer gewoon ontluchten?grtjs harold

Harry4182 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ontluchten is wel nodig. Motor goed laten warmdraaien met de vuldop er af.

Er staan ook twee kleine ontluchtingsnippeltjes ergens op de slangen, die mag je ook losdraaien maar als ze te vast zitten zou ik er af blijven, die durven nogal eens afbreken met als resultaat dat je nieuwe slangen mag gaan kopen.

harold4147 (0), 18 jaar geleden

hallo Harry,bedank voor alles mijn verwarming doet het weer prima,bij een nieuw probleem zal ik jullie zeker weer raadplegen.Nogmaals bedank harold

Robin Hood (0), 18 jaar geleden

Hallo. Bij mij wordt ie ook niet warm. Alles is goed, slangen kachel enz. Nu hoor ik dat je de slangen moet laten doorspoelen.. Kun je dat ook zelf en zo ja ,hoe..? Groetjes, Rohan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Overig of stel zelf een nieuwe vraag.