Renault Scenic: 3e keer een afgebroken achter schokbreker

Bouwjaar: 2000

Ik wilde weten of er hierover meer klachten zijn. Het is bij mij nu al drie keer het geval geweest. 1 keer bij mijn vorige scenic I en na al twee keer bij mijn scenic II. Dat een schokbreker kapot kan gaan door slijtage alla maar spontaan afbreken aan de bovenzijde (in de kom) dat kan toch niet. Hij is finaal recht afgebroken. Dit moet toch een constructie fout zijn. Renault Nederland vindt dit een slijtage klacht dus wordt niet vergoed.

dijker

Geplaatst door dijker (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja komt zeker vaker voor maar je kan er weinig tegen doen wat renault zegt heb ik vaker gehoord.Drempels spelen ook een oorzaak maar daardoor mag de schokbreker niet breken.ik denk dat er weinig tegen te doen is.

dijker (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, Erwin.

Fonszarelli (0) PRO, 19 jaar geleden

Toevallig deze week ook achterschokbrekers van een scenic vernieuwd. Deze was van bouwjaar 1997 met 255.000km, dus dan wordt het hoog tijd!! In ons geval was hij niet afgebroken maar had veel ruimte in de dwarsrichting. De klant vertelde achteraf dat hij wel eerder een afgebroken achterschokbreker heeft gehad (bij ong. 200.000km), maar toen was er 1 gebruikte onder gezet voor garantie bij de "handelaar" waar die gekocht was.
Verder hebben wij best wat Scenics in onderhoud maar hebben het probleem nog niet eerder meegemaakt.
Groetjes Wouter

Siem Bijman (160) PRO, 19 jaar geleden

Laatst een Megane Station waarvan de achterschokdemper gewoon finaal doormidden was.Zelfde systeem?

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja is het zelfde systeem siem.Ik werk bij een renault dealer maar ik heb het al een paar keer meegemaakt hoor maar de nieuwe schokbrekers zijn wel anders nu dus moeten het maar afwachten.

roelof10199 (0) PRO, 19 jaar geleden

Komt wel vaker voor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.