Renault Renault Scenic 2.0: Backfire

Bouwjaar: 1998

Al een tijdje heeft deze auto last met de Eurogas installatie:
Renault Scenic 2.0 van 1998, G3-installatie, 4 cil.
Het 1e probleem was dat de auto last had van backfire, en is de afstelling van de gas toevoer wat verrijkt. Echter het probleem bleef zich nog af en toe herhalen. Het 2e probleem was dat de auto op bepaalde momenten afsloeg en dat de installatie automatisch op benzine overschakelde en dan weer naar gas. Dit lag aan de gascomputer, deze was kapot en hierdoor wist de installatie niet meer of die nu op gas of benzine moest gaan lopen. Dus een nieuwe gascomputer erin. Het eerste probleem deed zich nog steeds voor, het 2e probleem is opgelost naar mijn mening. het motortje die de gas toevoer regelt kapot zou zijn. Hiermee zou dus het probleem backfire verholpen zijn . Dus een nieuw motortje er maar weer in. Tijdens de installatie van het motortje blijkt dat de slang naar de luchtfilter gescheurd is en dat er een gat zit in de luchtfilter, dit komt volgens de heftige backfire. Dus een nieuwe slang, luchtfilter gat geplakt, Het gat in de luchtfilter zou ook opgelost kunnen worden door een rubbere slab voor het gat te monteren zodat de lucht eruit kan ????? Deze reparaties verhelpen de backfire echter niet. Gezien het feit dat er vorig jaar okt een nieuwe verdamper is geplaatst wordt er gezien de garantie termijn een nieuwe verdamper ingezet. Echter het probleem blijft zich voor doen. Dan maar de lambridonda vervangen, in eerste instantie blijkt die goed te reageren maar na ongeveer 20 km toch weer backfire. Gezien de reeds dure reparaties van de gascomputer en het motortje, slang, luchtfilter, lambridanda etc etc. vraag ik me af wat hier aan de hand is ??? Wie kan mij verder helpen. Ik moet u vermelden dat er eveneens als ik op benzine rijdt de toerenteller vrij onstabiel reageert op moment dat ik stil sta (tussen 500 en 1200 tpm).
Misschien dat het er wat mee te maken heeft ???
Ik hoop dat er iemand mij een goed advies kan geven.

Bij voorbaat dank

Knoets

Geplaatst door Knoets (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
zijn de kleppen al eens gesteld?
De rubberen slab waar u het over heeft is een een oplossing voor de eventuele schade die onstaat bij backfire(gescheurde slangen, gat in luchtfilterhuis). Door een "uitlaatklep" te monteren kan de backfiredruk wegkomen. Dit is niet de oplossing voor het backfire zelf.
groeten michiel

Knoets (0), 19 jaar geleden

Thanks Michiel voor je reactie, maar de kleppen zijn inderdaad al eens gesteld en afgelopen week gecontroleerd. We zijn nu zo ver dat we as dinsdag naar Utrecht gaan naar Eurogas, na contact met hen zal het waarschijnlijk ee software probleem zijn ???? We wachten af, en houden jullie op de hoogte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.