Renault scenic 1.6 RN: Motor bokt, storingslampje aan

Bouwjaar: 1998

Mijn goeie ouwe scenic begint kuren te vertonen. Onder het rijden valt de motor af en toe een fractie van een seconde uit, en gaat dan meteen weer aan. Het bokken is vrij stevig, erger dan dat er 1 cilinder even uitvalt. Het lijkt alsof de hele ontsteking even verwijnt. Het gebeurde vanmorgen binnen een minuut een keer of twintig en daarna werd het minder. Het motorstoringslampje flitst af en toe aan en gaan dan ook weer uit. Daarna liep de motor op noodloop, met wat minder trekkracht. De motor uit- en aanzetten leek de noodloop niet te resetten?? Wie o wie kent dit?

John H

Geplaatst door John H (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

John H (0), 19 jaar geleden

Update: Net nog eens geprobeerd en het probleem lijkt zich alleen op benzine voor te doen. De auto startte op benzine, na het wegrijden schakelt hij om naar gas, en het storingslampje gaat meteen aan en blijft aan. Toch reed de auto perfect. Even naar benzine teruggezet en toen begon het bokken weer. Weer naar gas en het bokken is weg. Dus toch iets met de benzinetoevoer? Vreemd, ik meen me te herinneren dat ik het al eerder eens had, en toen op gas. Vanmorgen reed ik op benzine omdat de gastank leeg was. Waar moet ik zoeken?

ksie (0) PRO, 19 jaar geleden

contr eerst de vacuumslang van de mapsensor deze willen nog wel eens scheuren

John H (0), 19 jaar geleden

Bedankt ksie,

Deze slang lijkt goed te zijn. Ik heb eens de stekker van de computer (niet de gascomputer) even erafgehaald in de hoop dat het misschien een vuil contactje is. Sindsdien heeft ie een paar dagen geweldig gelopen. Gisteravond op de snelweg wel nog 2 keer een kort tikje, op gas... Maar het storingslampje blijft uit. Auto lijkt zelfs ook weer meer trekkracht te hebben dan de laatste paar maanden. Of dit nou echt komt doordat ik die stekker even erafgehaald heb ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.