Renault Scenic II: centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2004

Bij mij Scenic is de centrale vergrendeling van slag. Aan de rechter kant kun je de auto niet meer open doen middels de handsfree functie. Op slot doen gaat wel met de druk knoppen in de handgrepen. De linker kant ging tot nog toe open door je hand om de hangreep te plaatsen, zowel voor als achter. Nu moet ik de handgreep helemaal uittreken, waardoor de auto van het slot gaat. Als ik dit b.v. links voor doe, gaat de auto wel van het slot af, maar de bewuste deur blijft op slot. Met de drukknoppen op de ab werkt het verder wel normaal. Wat is hier gaande en kan ik zelf iets ondernemen, want er zijn ook dagen dat alles wel normaal werkt??

henkvanhoften

Geplaatst door henkvanhoften (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

erik2855 (0), 19 jaar geleden

Gewoon ff naar de dealer gaan, je hebt nog garantie, dus...

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja ik zou ook gewoon naar de dealer gaan dan zal die handgreep wel vervangen worden.

henkvanhoften (0), 19 jaar geleden

Ik ga de dealer daar ook zeker mee lastig vallen, maar ik ben eigenlijk nieuwschierig naar de oorzaak van dit probleem, want om mij heen ken ik diverse eigenaren van scenics en Megane´s (II) en ik begrijp wel dat ik niet de enige ben die dit probleem heeft. Als je van iets weet hoe het werkt, kun je jezelf er beter in verplaatsen. De sensor die in de deur zit, achter de handgreep bijvoorbeeld, is dat infrarood en wat gaat er nou in die handgreep kapot. Dergelijke vragen leven m.i. niet bij de dealer, die vervangt de handgreep, omdat die defect blijkt te zijn, echter is die dat dan over drie maanden weer??

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat ook voorkomt is dat de drukknop op de handgreep niet goed terugkomt.Goed uitblazen en dan wat teflonvet erin en probleem opgelost.Bij de eerste wagens bleek de sensor in de handgreep nogel wat problemen te geven, na vervangen kwamen deze problemen niet meer terug.

erwin2915 (0) PRO, 19 jaar geleden

wat ik nog wel eens doe als de knopjes blijven hangen is de handgreep uitelkaar halen en dan die knop iets vanaf slijpen dan gaat het perfect want er zitten randjes aan die dus kunnen blijven hangen en als je het smeert dan is het probleem voor heel even verholpen maar komt weer terug.

henkvanhoften (0), 19 jaar geleden

Ik heb voor deze Scenic een Megane II gehad, waarbij inderdaad in twee handgrepen de knoppen bleven hangen. Bij de Scenic is dit in ieder geval niet gaande.

Sander10757 (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat in ieder geval weten hoe ze het opgelost hebben.

henkvanhoften (0), 19 jaar geleden

Het heeft even geduurd, maar afgelopen week zijn er in de deuren van mijn Scenic drie optische sensoren in de deuren vervangen en de vergrendeling werkt zonder dat de ab gebruikt hoeft te worden. Overigens was het geheel mijn eigen schuld dat de dealer er niet eerder iets aan kon doen.

peterblaak (0), 17 jaar geleden

bij mij zijn inmiddels voor de derde keer alle handgrepen vervangen en ook heb ik al een keer de sensoren in de deur laten vervangen, wat een feest, en wat een kostenpost!

maar..... het blijft een mooi systeem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.