Renault Clio : 4 gas meting co te hoog

hallo collega's

Ik heb een clio 2 1.6 8 kleppee in de werkplaats staan met het volgende probleem:
Voor de apk is 4 gasmeting de co zowel stat. als op toeren te hoog . Deze staat zowel stat. als toeren op 0.65 ,de lambda is 1
Volgens klant is ongeveer een jaar geleden een nieuwe katalysator gemonteerd omdat deze defect was gegaan door defecte bobine. Voor de zekerheid een andere lambdasensor geprobeerd maar geen resultaat.In geheugen systeem staan geen foutmeldingen.
Wie kent dit probleem en kan mij ideeen geven
alvast bedankt Bennie

gardejonge

Geplaatst door gardejonge (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Als de motor goed loopt en het lambda-getal is 1,00 dan kan alleen je kat stuk zijn.

Is er wel een nieuwe kat gemonteerd of is de oude leeggestampt? Deze katalysatoren zijn nogal prijzig.

limp (0) PRO, 17 jaar geleden

wat is het zuurstof gehalte van de uitlaat gassen hieraan kun je namelijk ook zien of de kat werkt maar met lambda 1 ben ik het met Henk eens

gardejonge (0) PRO, 17 jaar geleden

De zuurstofgehalte zit op ca 1
persoonlijk vind ik als de motor draait en ik loop achter auto langs vind ik de gassen stinken ,je stinkt er helemaal naar als je telang erachter blijft staan.
De katalysator lijkt mij wel redelijk nieuw tís wel geen originele maar een walker !!,dus zo'n metalcat.

Garage_LUX (0) PRO, 17 jaar geleden

Zuurstof gehalte te hoog.
Kat gebruikt restant zuurstof om te verbranden
Dus een goed werkende kat geeft veel minder O2 als rest waarde

gardejonge (0) PRO, 17 jaar geleden

Lang geduurd , klant geadviseerd om katalysator te vervangen .Klant wil dit proberen te claimen bij garage waar ongeveer 3/4 jaar geleden een "nieuwe"katalysator is gemonteerd.Klant kreeg nul op rekest ,heeft auto nog bij iemand anders voor second opinion gedaan waar dezelfde conclusie werd gegeven .
Inmiddels is er een nieuw katalysator gemonteerd (origineel),defecte katalysator bleek helemaal geen binnenwerk meer te hebben ,vermoedelijk of er uitgestoten of er uit gebrand

arjankempeneers (0) PRO, 17 jaar geleden

Vlg. mij zit er toch garantie op zo,n katalysator?? Let wel op dat er katalysators verkocht worden die zeer goedkoop zijn maar ze zijn maar voor een gedeelte voorzien van keramisch materiaal. Zie advertenties van "van Heck"

techniek16 (0) PRO, 17 jaar geleden

een goed advies !!!!!... gebruik een orginele katalysator.....!!!!!!!!! andere zijn zijn zo ruim bemeten !!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.