Renault Clio : automatisch spannigsmechanisme???? probleem koppeling???

Geachte lezer(es),

Ik hoop dat iemand mij op weg kan en wil helpen. Ik heb het volgende probleem met mijn Renault Clio Phase II Dynamique uit april 2003. De auto is nog geen drie jaar oud en ik bezit de auto nu zelf een anderhalfjaar. Op het moment dat ik deze auto kocht had ik er geen problemen mee, dit was bij een kilometerstand van circa 7000 kilometer. De auto heb ik aangeschaft bij een een officiele Renault vestiging. Inmiddels ben ik anderhalf jaar verder en heb ik een kilometerstand van 31000 kilometer bereikt. Sinds ongeveer een half jaar heb ik ruzie met en irritatie van mijn koppelingspedaal. Op het moment dat ik het pedaal helemaal op laat komen blijft het het pedaal het laatste stukje even haken en hoor je het pedaal vervolgens "losschieten" met een tikkend geluid. Ook als ik het pedaal intrap voel ik op het eerste gedeelte een klein beetje weerstand. Dit is alleen tijdens en direct na het schakelen. Wanneer je de koppeling zonder te rijden en dus te schakelen intrapt en op laat komen is er totaal geen probleem en loopt alles soepel.

Na veel en goed onderzoek door mijn garage is uiteindelijk het complete spanningsmechanisme in/aan het pedaal en het pedaal zelf vervangen. Ik blij en mijn auto opgehaald, maar helaas aan het einde van de straat was ik weer terug bij af. De monteur had me van te voren ook gewaarschuwd dat dit ondanks vervanging tot de mogelijkheden zou kunnen behoren en dat het bij het type auto hoorde. Echter hier kan ik mij niet bij neerleggen gezien de leeftijd van de auto en het feit dat ik meerdere Clio rijders ken en geen van allen last hebben van dit probleem, ook volgens een medewerker van Renault is er geen sprake van een Clio kwaal. Wie red mij en kan me vertellen wat het is, wat er aan te doen is, of dat het echt een Clio kwaal is. Als iets bij een auto hoort is dat vanaf dag 1 en niet na een jaar.

Ik hoop dat iemand mij een antwoord kan geven als zijnde (ervarings)deskundige, want echt vrolijk wordt ik er niet van…

Ik hoop snel wat van iemand te vernemen, of te vernemen wie ik in mijn situatie van dit probleem op de hoogte kan brengen. Door de irritatie van het defect wordt mijn lust om in de auto steeds verder ontnomen, en dat vind ik zonde want daar heb ik hem niet voor aangeschaft en was hij iets te duur voor.

Met vriendelijke groet,

Olaf Voorsluijs

Olaf Voorsluijs

Geplaatst door Olaf Voorsluijs (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

olaf de klacht die je omschrijft komt mij niet echt bekend voor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.