Renault Clio: Renault Clio RL 1.2 start niet/reageert niet

Bouwjaar: 1993

Van de een op de andere dag probeer ik mijn Renault Clio RL 1.2 uit 93 te starten maar hij doet helemaal niks. De radio, dashboardverlichting, ruitewissers etc. alles wat op de accu werkt doet het gewoon. Wanneer ik probeer te starten hoor ik een soort van zacht ietswat sissend geluid (alsof je een pomp zachtje indrukt) uit de motor komen. Ik hoor voor de rest alleen een klik van het omdraaien van de sleutel. Voor de rest geen geluid of reactie vanuit de motor, hij reageert niet. Nacht ervoor heeft het wel flink lopen vriezen, weet niet of dat misschien invloed heeft.

Iedergeval bedankt voor eventuele reacties.

Gus

Geplaatst door Gus (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

alex197 (0), 18 jaar geleden

startmotorralais stuk probeer er maar een tik op te geven en dan tegelijk proberen te starten suc6

Gus (0), 18 jaar geleden

Probleem opgelost:
Collector en koolborstels startmotor versleten. Laten vervangen door gereviseerde startmotor. Kosten 90 euro (matsprijs) via kennis (monteur).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.