Renault Clio Williams: Probleem met koppelingspedaal

Bouwjaar: 1993

Zie http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

Mijn Clio Williams uit '93 heeft ditzelfde probleem. Het koppelingspedaal varieert in zwaarte. Normaal gesproken heb ik eerst een loos stukje waarbij het pedaal soms even blijft hangen (je hoort 'em "pingen" wanneer je doorduwt) en dan pas voel je druk op het pedaal. Maar het komt ook voor dat het pedaal ineens een stuk zwaarder wordt zonder loos stukje. Het aangrijpingspunt ligt dan ook hoger. Met een beetje mazzel schiet hij na een aantal keren intrappen weer met een "ping" terug in de normale stand, maar het heeft al een paar keer geleid tot doortrappen van het pedaal tot op de bodem. Dit is niet alleen irritant, maar kan ook leiden tot vervelende en soms gevaarlijke situaties.

Het pedaal/stelmechanisme is in november nog vervangen en sindsdien heb ik zo'n 4000 km ermee gereden. Een jaar geleden is de koppelingsset en kabel vervangen.

Weet iemand een definitieve oplossing? Ik voel er weinig voor om meerdere keren per jaar het pedaal/stelmchanisme te (laten) vervangen.

Geplaatst door

Marc6935 (0)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Marc, haal je kabel maar even los, dan zul je zien det de mantel van de binnenkabel naar buiten is geschoven. Deze komt dan soms tussen het mechanisme. Gewoon er helemaal afsijden en hij werkt weer perfect. Dit is een mantel die om de binnenkabel zit en die weer in de buitenkabel past.

sytze 0
badge

18 jaar

Sytze,

Ik ben vanmiddag na je reactie nog even onder het dashboard gedoken en zag eerlijk gezegd niets bijzonders aan de kabel. Aanvankelijk dacht ik inderdaad dat er zo'n 3 cm witte huls naar binnen (in de richting van het stelmechanisme) was getrokken, maar volgens de volgende foto van een nieuwe kabel blijkt dat gewoon zo te horen.

http://home.wanadoo.nl/marcreijnhoudt/Ko...

Marc6935 0

18 jaar

Ja dat snap ik, maar als ie los is kan ie heen en weer schuiven, en er weer tussen komen. Hij kan ahw heen en weer kruipen. Kijk toch ff of ie vast zit en er niet toevallig toch tussen kan komen.

sytze 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.