Renault Clio: Koppelingskabel

Bouwjaar: 1991

Bij mijn Clio uit 91 schiet de koppelingskabel van het koppelingspedaal af. Dit is vervelend bij het rijden in de file. Nadat de kabel is losgeschoten laat ik het pedaal opkomen en klikt deze weer vast. Echter op een gegeven moment schiet deze weer los als de zogenaamde vrije slag eruit is. Het lijkt dan net of de spanning te groot is waardoor de kabel losspringt. Er zijn al drie andere pedalen op gezet maar na 6 maanden begint het euvel weer.
Bij 205.000 km is de koppeling vernieuwd inclusief kabel en dergelijke door een officiele Renault dealer waar ook het onderhoud gedaan wordt. Op dit moment staat de teller op 250.000 km en hij rijdt nog prima.
Wie weet hoe dit probleem opgelost kan worden of waardoor het door veroorzaakt wordt?

renault clio

Geplaatst door renault clio (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

slot (0) PRO, 18 jaar geleden

klinkt toch als een probleem bij het zelfstellende mechanisme bij/op/aan het pedaal dit probleem komt wel vaker bij wat oudere renaults en zou bij de renault dealer bekend moeten zijn?
zitten 2 halve manen met vertanding bij pedaal die dan over elkaar schieten zou toch verholpen moeten zijn met nieuw pedaalmechanisme suc6

Marc6935 (0), 18 jaar geleden

Even gebruik maken van een oud onderwerp.

Mijn Clio Williams uit '93 heeft ditzelfde probleem. Het koppelingspedaal varieert in zwaarte. Normaal gesproken heb ik eerst een loos stukje waarbij het pedaal soms even blijft hangen (je hoort 'em "pingen" wanneer je doorduwt) en dan pas voel je druk op het pedaal. Maar het komt ook voor dat het pedaal ineens een stuk zwaarder wordt zonder loos stukje. Het aangrijpingspunt ligt dan ook hoger. Met een beetje mazzel schiet hij na een aantal keren intrappen weer met een "ping" terug in de normale stand, maar het heeft al een paar keer geleid tot doortrappen van het pedaal tot op de bodem. Dit is niet alleen irritant, maar kan ook leiden tot vervelende en soms gevaarlijke situaties.

Het pedaal/stelmechanisme is in november nog vervangen en sindsdien heb ik zo'n 4000 km ermee gereden. Een jaar geleden is de koppelingsset en kabel vervangen.

Weet iemand een definitieve oplossing? Ik voel er weinig voor om meerdere keren per jaar het pedaal/stelmchanisme te (laten) vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.