Renault Clio: schakeld niet meer naar gas

Bouwjaar: 1997

ik heb een renault clio 1.2 op g3 eurogas eas systeem.
een paar dagen geleden hoorde ik onder het rijden ineens een klik ik dacht dat ik al op gas reed maar was niet toen ging ik er op letten en merkte ik dat hij steeds van gas naar benzine ging even daarna een klik en weer gas.
een dag later sloeg hij na 3 km op benzine dat werd steeds korter en nu start hij niet meer op gas.
het ledje knippert groen als ik hem start dan loopt hij op benzine dan geef ik gas dan hoort normaal de afsluit klep te klikken dat gebeurt niet en de motor slaat af op het moment dat de motor afslaat brand het lampje continu groen dat betekent dat hij eigenlijk op gas zou moeten lopen en zoals ik begrijp als er een storing is knippert het rood of brand het continu rood dus ik begrijp er niks van.
ik heb de stroomdraden na de afsluit klep gemeten en daar komt geen stroom op.
ik kan nog wel gewoon op benzine rijden.
weet iemand raad.
met vriendelijke groet.
afz john

john5730

Geplaatst door john5730 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

willyvan (5) PRO, 18 jaar geleden

denk dat de gas computer stuk is deze is wel te maken heb er al vele gemaakt (echter deze stooring komt minder voor meestal wordt het lampje niet of zwak groen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.