Renault Twingo: aandrijfas niet uit naaf

Bouwjaar: 1995

Heb een twingo waarvan ik het rechterwiellager moet vervangen.
Echter, ik krijgt de aandrijfas met geen mogelijkheid uit de naaf. Lijkt wel of vastgelast is. Iemand ook tips?
Heb 'm nu maar ik de wd40 gezet, morgen weer verder.

tsjitske

Geplaatst door tsjitske (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk nog nooit los geweest. Vanaf fabriek zat er Loctite tussen. Met een hydraulische trekker kun je hem er uit persen. Waarschijnlijk heb je deze niet en dan kun je het beste de naaf compleet met aandrijfas uitbouwen en dan onder de pers eruit persen.Dan sla je de schroefdraad tenminste niet kapot.

tijne (0), 18 jaar geleden

als hij echt met loctijt vast zit zo als henkie zegt (wat goed kan) kan je hem ook voor zichtig warmstokken (de naaf zelf dan) dan verliest de loktijt zijn kracht wel eerst de aandrijfashoes goed afdekken en zorgen dat je ene tuinslang in de buurt heb voor het geval dat.

gr tijne

tsjitske (0), 18 jaar geleden

Heb gewoon aan mijn ex gedacht en flink zitten te beuken. Aandrijfas ging los en daarna het schroefdraad herstelt. Bedankt voor de tips.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.