Renault Twingo: plaats aansluiting snelheidsmeter op de versnellingsbak

Bouwjaar: 1993

Ik heb de startmotor vervangen. Vanaf dat moment werkt de snelheidsmeter niet meer en blijft op nul staan.
Is het mogelijk dat de aansluiting op de versnellingsbak is losgeschoten? zoja waar moet ik dan deze aansluiting vinden en zit deze dan onder de startmotor? Wat is de kleur van deze kabel?

Geplaatst door

Swam (0)

al 18 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

De voeler zit aan de achterzijde van de bak.Wat wel voorkomt is dat de stekker die op de voelr zit slecht contact maakt.Als je voor de wagen staat links achter op de bak.

ksie 0
badge

18 jaar

Kun je die aansluiting ook zien van bovenaf (direct onder de motorkap) of alleen van onderen?
zoja, kun je er dan gewoon met de vingers bijkomen?

Swam 0

18 jaar

Je kunt er wel bij van voren.

ksie 0
badge

18 jaar

Ik heb de aansluiting gevonden en hersteld. Het is een wit blok met een elektrische aansluiting bovenop. Onderaan zit een draaibaar uiteinde dat in de versnellingsbak gaat en zit inderdaad aan de achterzijde van de versnellingsbak. Het is echter wel moeilijk om het uiteinde van dit witte blok in het juiste gaatje in de versnellingsbak te krijgen, aangezien je er niet in kan kijken.
Bedankt voor de goede informatie

Swam 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.