Renault Scenic: aanjager kachel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 DCi

hoi
scenic 1.9 DCi 2001
De aanjager\ventielator slaat soms uit. Ik heb een ecc en de verwarming en airco doen het gewoon. Als ik onder de motor kap het rooster demonteer(zodat ik bij de aanjager kan komen) en effe fink op de aanjager/ventilator druk doet hij het weer?????? en dan kan hij er ook zo weer mee ophouden. De renault dealer zegt dat er een nieuwe weerstand in moet .. heb zelf geen verstand van maar als ik het zo lees lijkt me het wat anders??????

Ortelea

Geplaatst door Ortelea (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

bob blijven de borstels van de ventilator motor niet hangen of zit er veel speling op het asje dit omdat je zegt dat als je er op duwt dat hij het dan weer goed doet.

groetjes jan.

Ortelea (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Jan

als ik die aanjager vastpak kan ik hem wel een beetje optillen ja. ik weet verder niet waar die borstels zitten. Hoe zou ik diet kunnen checken.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

De ventilators gaan vaker stuk door het vocht dat er in blijft staan. De weerstand gaat ook wel 'ns maar aan je verhaal te lezen is de motor (bijna) overleden.

Gr.

Ortelea (0), 17 jaar geleden

bedankt voor je reactie petje. Dus dat wordt nog een duurder geintje nieuwe motor. kan ik deze zelf vervangen???/ heb wel een demontage instructie

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

bob die borstels zitten aan de achter kant van de motor meer dan schoon blazen kun je er niet aan doen maar ik ben ook van mening dat de motor aan zijn eind is.

groetjes jan.

Ortelea (0), 17 jaar geleden

dus als ik het goed begrijp heeft een weerstand vervangen geen zin en kan ik beter gelijk een nieuwe (andere motor) erin zetten

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Klopt Bob. Als de weerstand stuk zou zijn, is er geen stroom of massa bij de motor en gaat deze dus ook niet lopen als je de motor handmatig beweegt. Dus daar zal het probleem niet zitten.....

Gr.

Ortelea (0), 17 jaar geleden

kan er niet wat los zitten, ik heb verleden jaar een aanrijding aan de voorkant gehad????
gr.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Alles kan maar heb daar weinig geloof in..........

Gr.

Ortelea (0), 17 jaar geleden

petje en jan
bedankt jongens, zo te horen wordt het een duur geintje.

gr Bob

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Je kunt nog proberen via 'n sloperij.....

Gr.

Ortelea (0), 17 jaar geleden

bedankt zal ik proberen

w_vahl (0) PRO, 17 jaar geleden

kleine troost, mocht je weerstand wel stuk zijn geweest, dan komt dit vaak doordat de motor van je aanjager te zwaar draait en dus teveel stroom verbruikt, waardoor je weerstand doorbrandt. Dan had je misschien eerst de weerstand vernieuwd en was de nieuwe ook stuk gegaan, en had je weer een nieuwe weerstand en OOK nog een motor moeten vernieuwen. Dit helpt je misschien relativeren. En door je eigen slimme diagnose en raadplegen van dit forum bespaar je jezelf toch waarschijnlijk een hoop pingels. Succes bij de sloperijtjes!!

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Een nwe motor kost ong 175 ex btw.
Let er op dat hij niet vol water zit dit kan komen doordat de afvoer onder de paravan verstopt zit waardoor het water naar binnenkomt.

Ortelea (0), 17 jaar geleden

waar zit de paravan

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat is de zwarte plastic kap die onder het voorruit zit aan de buitenkant.
Waar de asjes van de ruitenwisser doorheen komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.