Renault CLIO 2002: Aansturing brandstofpomp

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: K4M B7, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 79

Auto slaat soms niet aan. Kom je er bij, dan doet hij het weer.
Geen foutcodes. Wat opvalt is, als het contact aangaat draait de pomp niet. Contact uit en weer aan, pomp draait. Heb gemeten. Op relais heb ik plus 30 en plus 15 (spoel). Als ik op het spoeltje meet aan ECU kant, dan meet ik geen massa aansturing bij 1e keer contact aan, tweede keer wel.
Als pomp niet draait 1e keer, en daarna gelijk doorstart, dan slaat auto wel aan en pomp gaat draaien. Ik heb aansturing direct op de ECU gemeten, dus draadbreuk is uitgesloten. Maar normaal moet de pomp toch gelijk gaan draaien als je contact aanzet? Of bij deze niet?
Probleem is dat de auto soms helemaal niet aan wil slaan. En dan draait de pomp ook niet. Met een ander pomprelais heb ik precies hetzelfde.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 4 jaar geleden

Controleer de voedingsdraad op de print die naar de pomp gaat eens op overgangsweerstand is dacht ik een oranje draad , kleur wisselt onderweg .

arjankempeneers (0) PRO, 4 jaar geleden

De oranje draad die van de ECU pen 9 naar relaisspoel gaat is oranje (massa schakelend). Maar welke print bedoel je?

Ramjod (0) PRO, 4 jaar geleden

zijn de relais niet rot naast de accu.
komt vaker voor bij die modellen.

check

Beste antwoord, geplaatst door arjankempeneers (0) PRO, 4 jaar geleden

Ben er achter als startonderbreker is ingeschakeld, de pomp alleen gaat draaien bij aanslaan motor. Als je contact na de eerste keer weer uit en aanzet gaat pomp draaien. Denk dat dit normaal is. Heb krukassensor toen gedemonteerd. Is niet zo makkelijk bij een automaat, maar deze was ernstig vervuild. Nieuwe gemonteerd en tot nu toe geen problemen meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.