Renault Twingo: Abs lamp aan en foutcode DF010

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Motorcode: d4f

Goedendag Renault specialisten,

Ik heb hier een 2011 Renault Twingo2 D4F(1.2 16v) waar het abs lampje gaat branden en defectcode DF010 Pump Motor Circuit
Wat heb ik al gedaan? Zekeringen en massapunten gecontroleerd, foutcode gewist (maar komt direct terug) een andere ABS unit (compleet) aangesloten op de stekker en deze geeft exact dezelfde storing.Lijkt mij dat er dus een ander probleem zou moeten zijn in de auto.
Is deze storing vaker geweest bij Twingo2 types? misschien een schrijven van Renault waar ik niet mee op de hoogte ben?
Ik lees graag jullie ervaringen.

Groet,

peerbmw

peerbmw

Geplaatst door peerbmw (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bertt32 (0) PRO, 10 jaar geleden

hallo,

ik heb een soortgelijke storing gehad bij een c5, zelfde gedaan als wat jij tot nu toe gedaan hebt.
ik heb de storing gelukkig opgelost nu, hij was vrij simpel, er was een zekering van de voeding voor de abs pomp half gesmolten en daardoor een weerstand geworden.

misschien heb je er iets aan.

bert

peerbmw (0) PRO, 9 jaar geleden

opgelost!! storing kwam uit de bedrading in de zekering/relaiskast bij de accu. 1 van de 2 plusdraden naar de abs pomp gaf de spanning niet door bij een Multi-connector.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.