Renault Espace: accu loopt leeg

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

hallo ik heb al enige tijd problemen met mijn accu. ik heb deze dan ook een aantal keren vervangen.
het probleem is dat als de auto twee dagen stil staat, de accu helemaal leeg is. Nu heb ik laatst de accu losgekoppeld en twee dagen laten staan en daarna deed ie het wel.
nu denk ik dat er een lek is ofzo? ook valt mij op dat de accu in de zomer minder snel leeg raakt dan in de winter.

heeft iemand ervaringen en/of oplossingen voor dit probleem?

schmeddie

Geplaatst door schmeddie (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

heeft de auto een trekhaak?

schmeddie (0), 13 jaar geleden

ja

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

stekkerdoos vol water?

schmeddie (0), 13 jaar geleden

ik zal morgen kijken, maar in de zomer (als het dus droog is) heb ik ook last van dit probleem, alleen duurt het dan wat langer (5-6 dagen) voordat de accu leeg is.

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

verder zou ik de accesoires eens bekijken...

Heino4267 (260), 13 jaar geleden

Begin eens met (met het contact uit) de lekstroom te meten op de accu (met een Ampéremeter tussen de losgenomen pluspool van de accu en de plus van de accu zelf).
Alles dat meer is dan 150 milliAmpére is verdacht. Verwijder dan in de zekeringenkast zekering voor zekering en kijk op welke zekering hoeveel lekstroom wordt verbruikt. Eén van de verbruikers op die groep is de boosdoener. Berucht zijn lampjes die in vakjes en vloerluikjes stiekem blijven branden.
Als je via de zekeringkast niet verder komt, is de dynamo vaak de boosdoener (diode in de dynamo doorgeslagen).

Bedenk wel dat bij deze methode de auto stroomloos wordt, dus dat je de autoradiocode moet hebben en opnieuw moet invoeren (hoé moet je dus ook weten) en je ramen opnieuw moet inleren (knop 10 sec. vasthouden in de omhoogstand na het sluiten van het raam).

hlooman (0), 13 jaar geleden

gebruik je de achterruitverwarming?
wij hebben tot 2 maal toe een lege accu gehad, advies was accu vervangen, achteraf bleek het relais van de achterruitverwarminbg niet goed te werken, als je de auto uitzet met achterruitverwarming aan blijft deze doorverwarmen. de accu loopt dan leeg. Uitzetten met achterruitverwarming uit gaf deze problemen niet. het viel op na een week met -7 probleemloos te starten en opeens was de accu leeg.

Heino4267 (260), 13 jaar geleden

Als je dat eenmaal weet vervang je het relais van de achterruitverwarming.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.