Renault Laguna: accu opladen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 dci

mag men de accu eruitnemen om hem op te laden ?

mhurk

Geplaatst door mhurk (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

dupl-u-5743-5dd147cfccebf+Laguna (0), 17 jaar geleden

waarom niet?

Alleen bij een navigatie van Renault moet je oppassen met loskoppelen:
van Henk: Na het uitzetten van de accesoirestand (kontakt) moet je 1 minuut wachten zodat de navigatiecomputer (VDO) zich kan afsluiten

jan T (25) PRO, 17 jaar geleden

martiennatuurlijk mag dat alleen heb je kans dat van sommige computer gestuurde dingen de geheugens leeg zijn en weer op nieuw ingeleerd zijn.
je kan ook met een lage laadstroom in de auto opladen dan heb je dit probleem niet.

groetjes jan.

mhurk (0), 17 jaar geleden

bedankt voor de goede raad

gr.martien

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Het beste kun je de accu opladen met een geregelde voeding van 14,4V want als de motor loopt heb heb je die spanning ook (of 13,8V maar dat duurt langer). Kan er niets mis gaan. Bij veel acculaders loopt de spanning vrij hoog op als de accu bijna vol is wat schadelijk kan zijn voor de elektronika in de auto. Als je een geregelde voeding gebruikt bepaalt die de spanning en kun je de accu laden zonder hem los te koppelen.

Paulus8636 (0) PRO, 17 jaar geleden

En een geregelde voeding geeft een mooie vlakke gelijkspanning. De meeste ongeregelde acculaders geven een behoorlijke spanningsrimpel.
Zonder rimpel heb je geen kans op beschadiging van de boordelektronica, de accu is sneller vol en de moderne onderhoudsvrije accu's slijten minder.

Groeten,
Paul

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als zendamateur hier diverse fabrieks/eigenbouw voedingen van 23 ampere tot 80 ampere.

Gebruik zelf als het nodig is een gestabiliseerde regelbare voeding met begrenzing van het voltage/amperage.

Laad met 14.4 volt en max 20 amp, is in een paar uur de accu weer helemaal vol ook.

Meestal is dat voor een buurman/vrouw die weer eens de lichten heeft laten aanstaan, makkelijk zo'n verlengsnoer van 45 meter :D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.