Renault : achterlicht knippert mee

Bouwjaar: 2006, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,
Mijn achterlicht knippert mee met richtingaanwijzer rechts. mijn achteruitrijpieper piept ook vaak mee. Deze piept ook bij het remmen. Het is een circus in de auto dus. Nu schijnt dat een probleem te (kunnen) zijn van slechte massa. Kan iemand me uitleggen hoe dat zit? Kan ik dat zelf oplossen?
Bedankt, Eveline

EvelineB

Geplaatst door EvelineB (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 8 jaar geleden

De achterlicht unit waar de lampjes in zitten , daar zit een stekker in , deze zal slecht contact maken , de stekker reinigen en de pennetjes iets verbuigen , zodat ze weer goed contact maken.
succes.

Jan Boom (0), 8 jaar geleden

Het is mogelijk dat er in een andere lampunit, voor of achter een verkeerd lampje is gezet. Met name een enkelpolig lampje ipv een dubbelpolig lampje.
Dit kan de hele boel in de war sturen.

hellbat (0) PRO, 8 jaar geleden

De massapennen van Renault staan erom bekend dat ze door te weinig klemkracht kunnen verbranden/inbranden met bovengenoemde storing tot gevolg. Heb er al meermalen mee te maken gehad. Eigenlijk is de enige juiste oplossing het vervangen van de desbetreffende stekkerpen, maar als je even de moeite neemt ze uit het huisje te plukken ( Lukt door de achterkant los te klikken, en met een fijn schroevendraaiertje de plastic borging iets te lichten) kun je de veertjes wel weer fatsoenlijk in model krijgen. Kijk meteen even naar de corresponderende aansluiting in het achterlicht zelf. Even de zwarte aanslag er af vijlen/schuren en het kan weer even mee. Draadkleur is zwart/met rode streep als ik me niet vergis.

Heino4267 (225), 8 jaar geleden

Je kunt ook een gat boren in het massa-spoor op de printplaat, daar waar het op zijn breedst is. Met een boutje en een moertje maak je er een draad aan vast die je aan de andere kant aan een stuk blanke carrosserie vast maakt (bv onder een bout).

awisse (0), 8 jaar geleden

De aanbeveling van Heino4267 heb ik ook toegepast nadat het probleem terug bleef komen. Kost iets meer werk, maar dan ben je er ook definitief vanaf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Overig of stel zelf een nieuwe vraag.