Renault Scenic: Achterschokdemper afgebroken

Bouwjaar: 1998

Ven onze scenic 1998 2.0 brak vorig jaar de zuigerstang van de achterschokbreker af bij de aansluiting op de bovenste bevestigingsschotel. Toeval zou je denken. Gisteren brak de andere schokbreker en op dezelfde plek. komt dit euvel vaker voor en zo ja, of hoe dan ook, wat is de oorzaak ?

Q

quick

Geplaatst door quick (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Ruud ik werkte de laatste jaren met RE .monteurs en als je een auto had met dat bonkende geluid...... Oh voel maar aan de achter schokbrekers. Heb je die beweging van zo'n schokbreker wel eens bekeken ?? Het is buigen of barsten . Succes.

quick (0), 13 jaar geleden

Ja het is buigen of barsten, maar in dit geval 2x barsten. Vervangen van de schokbrekers is geen probleem 2 bouten los kapotte troep eruit en nieuwe erin. In het Olyslagerboek staat dat je ze belast, dus op de grond staand vast moet zetten (heb ik wek gedaan) maar dat dat door de vorige eigenaar/onderhoudsmonteur niet is gedaan waardoor er teveel spanning op de piston komt te staan.
Heeft iemand daar ervaring mee?

Ruud Q

asx (0) PRO, 13 jaar geleden

komt regelmatig voor, ook bij origioneel gemonteerde schokbrekers, echte oorzaak weet ik niet, mogelijk inderdaad moment op de las van het bevestigingsoog

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Ruud wat te denken van al die drempels in woonwijken en er dan niet bij op en af rijden ???? maar zo dat de vering net niet tot aan de aanslag komt . OP naar het volgende set schokbrekers. groeten

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

als die ook weer 12 jaar mee gaan ben je er ff van af

quick (0), 9 jaar geleden

Opgelost met nw schokbrekers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.