Renault Grand Scenic: Achteruitrijsensoren weigeren/stuk? en dus vervangen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo,
Ik heb 2 sensoren waarschijnlijk stuk. Of er zit een draadje los. NU kan ik zelf naar de dealer rijden maar de sonsoren kosten 100,- per stuk. Behoorlijk prijzig.
NU zeiden ze bij renault dat het ook een los draadje kon zijn of juist iets anders. Kan ik zlef ook dit controleren. En zoja, hoe. Ben best handig maar geen automonteur.
Moet de bumper er dan af en zoja heb ik dan genoeg ruimte voor het hanteren van de sonsoren of moet ik rekening houden met te korte draden als ik de bumber eraf haal?
Ik wil eerst zelf kijken of ik dingen kan verhelpen. Ik schrik van de 200 euro die het me alleen al kost aan materiaal, dan nog de loonkosten...
En dat voor twee kleine dingen...
Ik heb ook iets gehoord over uitlezen...Moet dit eerst gebeuren voordat ik zeker weet dat ze stuk zijn. Een vriend van mij zei (en hij is monteur) dat sensoren een knetterend geluid geven als ze actief zijn, en dat heb ik kunnen horen. Maar alleen bij 2 van de 4.
Wie geeft mij tips?
Alvast bedankt!
Groet,
Casper vander Woude

Cappioa

Geplaatst door Cappioa (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (230), 13 jaar geleden

Dus twee sensoren doen het wel en twee niet.
- Sensoren doen het niet als ze vuil of bevroren zijn. heb je ze al eens schoongemaakt?
- in een aantal auto's zit een controlesysteem: als je de achteruitversnelling inschakelt met de motor aan, wordt de werking gecontroleerd. I het systeem okee, dan hoor je vaak een piepje. Als het piepje niet klinkt, werkt het systeem niet (goed).
Kijk eens in je instructieboekje of jij ook zo'n controlesysteem hebt en hoe zich dat gedraagt.
- zitten de twee niet werkende sensoren aan dezelfde kant? Dan is een bedradingsprobleem al wat waarschijnlijker.
Als je op je rug onder de auto kijkt, kan je (zeker met een goede zaklamp) vaak de bedrading zien zitten. Een evt. beschadiging in de bedrading kan je dan zo zien zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.