Renault Laguna: Achterverlichting

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Knipperlicht doet het niet bij voeren verlichting en bij het remmen. Als ik rem gaat de achterverlichting knipperen ipv het knipperlicht.
Ik moest een nieuw/gebruikte unit kopen, want het zou aan het printplaatje liggen, maar het probleem blijft bestaan.
Weet iemand waar het aan kan liggen?

martinrenner

Geplaatst door martinrenner (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Heino4267 (240), 13 jaar geleden

Dat is heel duidelijk een massa-probleem!
Zoek op de printplaat van de achterverlichtingsunit de massa-aansluiting (die is meestal dik uitgevoerd en die loopt van buitenzijde lamp tot buitenzijde lamp door). Daarop maak je voor proef een draad vast en die maak je aan de andere kant vast aan de (blanke) carrosserie. Test dan of het goed werkt. Als dat zo is, maak je de verbinding goed vast en is het gerepareerd.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Meestal massadraad verbrandt in de stekker. Deze verbindingsstekker ligt aan de linkerzijde achter de bekleding ter hoogte van de binnenwielkast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.