Renault Scenic: Af en toe schakelprobleem van 3 naar 4

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9Dci

Sinds gisteren wil de auto af en toe niet van 2 naar 3. Het lijkt als of je met de versnellingspook verder naar rechts moet om van 2 naar 3 te gaan. Doe je dit niet dan kun je de pook niet naar voren bewegen en zit je tussen de 1 en 3. Je moet dan als het ware heel overdreven de H (zoals als aangegeven op de pook) volgen. Dit lukt dan verder goed. Nu ik dit probleem zo af en toe heb, viel me afgelopen week (achteraf gezien) ook al op dat het in de achteruit zetten soms ook niet in één keer gaat. Het lijkt of er geen "vaste verbinding"tussen pook en bak is. Koppeling en motor werken verder perfect. Wat kan dit zijn?

WtB

Geplaatst door WtB (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

het zou kunnen dat er teveel speling op het schakelmechanisme gekomen is dus lijkt me het verstandig dit tecontroleren.

groetjes jan.

WtB (0), 16 jaar geleden

Jan, ik heb bij een ander merk wel eens de koppelings stang met gaffel bijgesteld. Heb jij van een scenic een afstelprocedure? Kan dit zonder speciaal gereedschap?

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

nee die heb ik niet maar ik vermoed ook niet dat je wat moet afstellen het lijkt mij meer iets van teveel speling hebben op een overbrenging dus daar zou ik in eerste instantie naar kijken en dat heeft weer niets met de koppeling temaken.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.