Renault Scenic: Ventilator blaast niet meer in 2de stand , wel in 1,3en 4?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 15dci

Halo,

Ik heb sinds kort probleempje met de ventilator , deze blaast in stand 1,3 en 4.

In stand 2 noppes, vermoedelijk is de weerstand stuk, waar kan ik deze vinden en is er ergens een beschrijving hoe ik deze kan vervangen.?
Scenic II 2004.

Alvast bedankt.

masasamen

Geplaatst door masasamen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

janneman 1968 (0) PRO, 16 jaar geleden

scenic 2004 is een nieuw model daar moet je het dachbaord voor uitbouwen ik denk dat je stekker op de kachel weerstand slecht is als je dit zelf wil gaan doen moet je echt goede info hebben want je zit ook met je airbag en dergelijke
sucses maar ik kan je niet meer info geven

8je (0) PRO, 16 jaar geleden

Het hele dashbord hoeft er niet uit. De weerstand is bereikbaar als je het dashbordkastje eruit haalt. De airbags blijven dan ook gewoon zitten. Als je het kastje er uit hebt, zie je een zwarte plastic pijp zitten en als je die weghaalt kun je de weerstand zien zitten. Hij zit nogal hoog in het luchtverdeelhuis. Het gebeurt inderdaad wel eens dat de stekker slecht contact maakt, hier is bij de dealer een vervangende stekker voor te krijgen en evt een nieuwe weerstand.

tomcol (0), 15 jaar geleden

Heb ik al een paar keer met mijne gedaan.
Het is gewoon het handschoenkastje er uit halen. Er zitten 2 schroeven aan de rechterkant (achter het plaatje van de airbag schakelaar van de passagier, en rechts onder het handschoen kastje), 3 schroeven aan de bovenkant van het kastje (open doen), 1 links onder achter een klepje onderaan. Dan moet je de die plaat onder de versnellingspook verwijderen (die met de 4 pinkers op) dit is gewoon trekken. dan de onderkant (onder de pook) verwijderen (2 bouten aan de bovenkant) hier zijn nog 2 stopkes ook nog aan de onderkant van dit ding (links en rechts gewoon trekken), dan kan men de middenconsole verwijderen (2 vijsjes) en dan kan men de laatste schroef vinden van het handschoenkastje. En dan is het gewoon trekken aan het kastje. En dan links boven aan, ver van boven vind je je stekker.

Normaal is deze alleen kapot, want als de voorschakelweerstand van de 2 stuk is werkt ook nummer 1 niet meer (weerstanden in serie).

Hoop dat dit helpt.

Groeten, Tom

masasamen (0), 15 jaar geleden

Hey mannen , bedankt het was inderdaad de stekker die een slecht contact had, het is zoals Tomcol zei, !!
Hartstikke bedankt allemaal , ik heb dit kunnen oplossen voor een koek en een ei ! slechts 5 eurocent heeft mij dit gekost , wel enkele uurtjes bezig geweest met alles los te maken en te solderen.
Nogmaals bedankt allemaal.

tomcol (0), 15 jaar geleden

Nog een tip. Ik heb gemerkt dat als je de pollenfilter iets vlugger vervangt dat dit probleem iets minder snel terug komt. Want als je dit niet doet kan het binnen een maand weeral prijs zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.