Renault Twingo: Afslaan en niet starten Twingo na een paar dagen stilstand

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine

Mijn Twingo loopt normaal gesproken als een zonnetje mits ik er elke dag maar minstens 25 kilometer of meer mee rijd. Het probleem is dat als ie een of meerdere dagen stil heeft gestaan hij voortdurend afslaat en niet meer direct wil starten dan. Dit kan dan pas weer na een uurtje of 2; dan rijdt hij de eerste 5 a 10 kilometer probleemloos maar dan begint hij weer te haperen, vooral in de lagere versnellingen. Het lijkt wel of hij dan niet op alle "pitten" loopt waarna hij dan weer afslaat. Je hoort dan een soort gepruttel en er is ook een soort brandlucht. Er is inmiddels al een nieuwe verdelerkap opgezet, de kabels zijn nagekeken. Zitten ook nieuwe bougiekabels in. Ik ga hem vandeweek weer naar de garage brengen. Wie heeft er een goede tip om dit probleem op te lossen?

Twingo93

Geplaatst door Twingo93 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Megane20 (0), 17 jaar geleden

Lijkt me een vochtprobleem. Zolang de motor maar geregeld goed warm wordt(en dus droog) heb je geen probleem. Brandlucht komt waarschijnlijk door vonkoverslag.Kan liggen aan Bougie-kabels, stroomverdeler, bobine.

Twingo93 (0), 17 jaar geleden

Het probleem van afslaan na 1 of 2 dagen stilstaan en dan niet meer kunnen starten bij mijn Twingo is opgelost; de verdelerkap en de rotor is vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.