Renault Twingo: linkerzijde 4 cm lager, stuur komt niet terug

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

bizar, auto hangt scheef, links 4 cm lager dan rechts. veerpoten al l+r gewisseld, blijft hetzelfde. als je de auto vooral links de bocht in stuurt komt het stuur niet terug. geometrie staat redelijk. alles al losgemaakt, stuurchappen, schokdempers, fusee, enz ... probleem blijft. ga morgen stuurhuis vervangen. ben niet vertrouwd met renault, al ooit meegemaakt. auto hangt scheef nochtans geen sporen van ongeval in het verleden. correcte wagen met 80.000 km, dealeronderhouden. weet het niet meer zo goed.

autosvak

Geplaatst door autosvak (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoe is het met de bovenste draaiplaten van de schokbrekers.Deze willen nog wel eens vastzitten.

jappie (0) PRO, 17 jaar geleden

stuurhuis staat er los van ,dat heeft niks te maken met het scheefstaan van de auto.
als je achter de auto staat dan staat hij ook scheef . en er is geen schroefveer kapot je mist er geen stukje af ,wat ook veel gebeurt bij een twingo

autosvak (0) PRO, 17 jaar geleden

stuurhuis ga ik vervangen omwille van het niet terugkomen naar het nulpunt van het stuur. veren ok. het overhangen van de auto is zeer vreemd, heeft het inderdaad ook achteraan. veerpoten al omgewisseld, ook achteraan dempers gewisseld : geen verandering.

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Het stuurhuis is niet verantwoordlijk voor het terugkomen van het stuur! De wielgeometrie moet er voor zorgen dat het stuur na een bocht terugdraaid.

Als de auto weer recht staat komt je stuur ook weer terug.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Torsieas vering van de achteras toevallig los gegaan of enkele tandjes versprongen ?

Henk Nobach (0) PRO, 17 jaar geleden

Twingo heeft voor en achter schroefveren. Het probleem moet in de vering zitten.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Klopt, maar dan zal het in de achtervering zitten inderdaad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.