Renault Scenic: Afslaan koude start Scenic

Bouwjaar: 1997, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6E

Ik heb het volgende probleem met mijn Scenic 1.6e;
Na koude start en de eerste paar honderd meter wil de motor niet stationair blijven lopen, zowel op benzine als gas. Is de motor een beetje warm, dan geen problemen meer. Bij warme motor loopt het versneld stat. toerental af en toe op tot 2000/2500 tpm bij stilstand en zakt langzaam terug naar plusminus 900. Verder loopt de motor onregelmatig, niet mooi, stationair, maar dit schijnt een algemeen Renault probleem te zijn?
Slang luchtfilterhuis is vervangen, zat een klein scheurtje in, en de klep en gasstuk zijn schoon gemaakt. Het probleem blijft echter.
Wie kan mij helpen?? Hartelijke dank voor jullie feedback en aandacht.

vegadesigns

Geplaatst door vegadesigns (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Stappenmotor stuk.

vegadesigns (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor uw reaktie! De Lokale garage heeft een klein gaatje in de gasklep geboord zodat hij, hopelijk, stationair zou blijven draaien. Helaas doet ie dat nog steeds niet op de koude motor. Starten en lopen, maar als we één keer gas geven slaat de motor na het gas loslaten af. In de file echter loopt de auto nu stationair tussen de 2000 en 2500 toeren, veel te veel dus. De stappenmotor stelt dat niet terug, dus wat u zegt was ook mijn gedachte, echter, ik ben geen monteur.
Vanmiddag naar de garage terug geweest, daar zegt men nu dat het de kleppen wel zullen zijn. Kunnen dan evt. het gaatje wel weer dicht maken. Ok dan, maar het probleem is daarmee nog steeds aanwezig.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

gewoon stappenmotor vervangen, en probleem opgelost!

vegadesigns (0), 17 jaar geleden

Bedankt mensen. Ik ga dit zeker doen, aangezien ik veel meer vertrouwen heb in dit forum dan in de lokale garage ;)
Het verhaal dat de kop en kleppen dan wel gereviseerd zullen moeten worden leek me meteen rigoreus en, mwa, daar zat ik toch wel even mee.
Heb deze auto nog niet zo lang en het rijdt fantastisch.

Uiteraard laat ik weten wat het resultaat is!

sanderrenault (0) PRO, 17 jaar geleden

smoorklep reinigen helpt ook vaak!!!!!

vegadesigns (0), 17 jaar geleden

Is dat niet dezelfde klep als die in het gasklephuis zit? En waar ze nu dus een gaatje in hebben geboord?
Zo ja, dan is die schoongemaakt, maar heeft het niet geholpen.

sanderrenault (0) PRO, 17 jaar geleden

oke dat is inderdaad dezelfde

vegadesigns (0), 17 jaar geleden

Gelukkig. Weer wat geleerd ;)
Zijn die dingen aan de prijs? Ik zag 66 ex. bij auto-onderdelen maar kan ik alleen de stappenmotor vervangen of moet meteen het hele gasklephuis mee vervangen worden?

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

Prijs klopt wel ongeveer.
Als je een vuistschroevendraaier hebt kan je hem zo vervangen en anders moet het gasklephuis er af, maar ze zijn wel los te krijgen. Let op met monteren. Pennetje iets uittrekken en dan monteren, auto 10 sec op contact en dan pas starten

vegadesigns (0), 17 jaar geleden

[quote=sjaak r]Prijs klopt wel ongeveer.
Als je een vuistschroevendraaier hebt kan je hem zo vervangen en anders moet het gasklephuis er af, maar ze zijn wel los te krijgen. Let op met monteren. Pennetje iets uittrekken en dan monteren, auto 10 sec op contact en dan pas starten[/quote]
Enorm bedankt Sjaak. Als ik jou toch niet had...

Heb hem trouwens uit laten lezen, het enige wat als foutcode stond was 'bedrading lambdasonde'.
Word je ook niet veel wijzer van dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.