Renault Scenic: Afslaan onder het rijden

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Ik heb een vreemd probleem met mijn Scenic:

Tijdens het rijden slaat de motor af.
Na het afslaan kan ik de motor wel starten, alleen loopt deze even stationair en slaat dan weer af. De motor geeft nu helemaal geen sjoechem meer en er brand geen enkel lampje.

Na een kwartiertje wachten kan ik weer starten en is er niets aan de hand (althans het eerste half uur).

Op de computer is niets uit te lezen (volgens de garage) en op het moment dat er iemand bij komt, start hij natuurlijk weer.

Het probleem heeft zich een aantal keer in Frankrijk voorgedaan met erg warm weer, maar ook in nederland.

Waar moet ik gaan zoeken..... ?

adriaan99

Geplaatst door adriaan99 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

sjaak r (0) PRO, 17 jaar geleden

zou eens beginnen met bdp sensor +stekker vervangen.

Joost (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem, eerst is de lambda sonde vervangen en denken ze toch echt de reken eenheid, wordt vervolgt. Verder BDP sensor is al vervangen, smoorklep, bedrading, stekkers enz. hopelijk nu de rekeneenheid als oplossing.

Pallab (0) PRO, 17 jaar geleden

ik denk toch een bedrading kwestie word lekker diep spitten..

Joost (0), 17 jaar geleden

Nou ik heb mijn probleem schijnbaar gevonden: de stekkeraansluiting van de smoorklep naar de rekeneenheid onder de accu bleek na al meerdere keren zogenaamd schoongemaakt te zijn toch het probleem te zijn. HEb met doekje en klein schroeven draaiertje samen met wat remreiniger(ontvetter) elk pinnetje schoongemaakt ( monnikenwerk) daarna elke pin iets uit lood gezet zodat contact beter is, daarna zaak netjes aangesloten. probleem weg. De rekeneenheid komt er voorlopig niet in. wie weet ook bij jouw adriaan. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.