Renault Scenic: Krukastandwiel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: K4M

Heren,

Ik wil binnenkort mijn distributieriem gaan vervangen en heb op deze pagina's al diverse tips gelezen. ( oa. waterpomp ook meteen vervangen).
Maar hoe zorg ik ervoor zonder speciaal gereedschap dat de krukas niet meedraaid bij het lossen van de krukaspoeliebout en is het daarna noodzakelijk om het krukastandwiel eraf te halen of kan dat ook gewoon blijven zitten, het zit als het goed is toch gewoon vastgeklemd op de krukas?

Alvast dank,

Paul.

Paulus8622

Geplaatst door Paulus8622 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

paul...

voor dit klusje heb je speciaal (hulp) gereedschap bij nodig. metname blokkering nokkenassen als ook distributiepen voor de krukas...

zonder dit gereedschap of ervaring (zonder hulpmiddelen) lijkt dit mij het risico niet waard.

gaat dit mis en er ontstaat schade aan de kleppen... dan val je in de hoofdprijs, tel dan je winst maar uit?

paul,

Paulus8622 (0), 17 jaar geleden

Ok, bedankt voor je reaktie maar ik bedoelde dus eigenlijk dat ik voor dat blokkeren van de krukas geen speciaal gereedschap heb.
Ik heb wel een TDC pen en een nokkenasblokkering.
Dus graag zou ik weten hoe ik de krukas blokkeer om de krukaspoeliebout te lossen.

Dank,

Paul.

kawaZ750 (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je een speciale pen voor nodig, die in een gat voor op de motor aan vliegwielzijde gedraaid moet worden. zonder deze pen niet aan beginnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.