Renault Laguna: Afslaan problemen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Na aankoop in december 2009, begonnen in maart 2010 problemen met afslaan van de auto, in eerste instantie gasklephuis laten reinigen, en in oktober 2010 uiteindelijk laten vervangen.

In 2007 ( kwam ik via de onderhouds historie achter) aansturings-computer brandstofinspuiting vervangen en kabelboom omlegging naar gasklephuis, dus toen ook al problemen.

Eind december 2010 wederom afslaan problemen ondanks vervanging gasklephuis, toen Bdp sensor vervangen, en tot februari 2011 geen last meer gehad, maar begin van de week toch weer een dag problemen met afslaan tijdens het afremmen voor bocht of stoplicht, vreemd genoeg rest van de week geen last meer, wat eigenlijk steeds het probleem is, een tijdje gaat het goed en dan begint het weer…..

Dinsdag gaat de auto wederom naar de dealer, om maar weer eens te kijken of het opgelost kan worden.

Misschien hebben de technici onder jullie nog tips om ook eens naar te kijken……..

Remi.laguna

Geplaatst door Remi.laguna (115) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Remi.laguna (115), 13 jaar geleden

Niemand enig idee?

Johannes5653 (0), 13 jaar geleden

Heb ik jouw vorige gasklephuis niet nu in mijn Laguna zitten..? Die doet het in ieder geval goed maar mijn probleem is ook nog steeds niet opgelost - zie mijn andere posting van net. Ik ben benieuwd hoe het bij jou afloopt.

Remi.laguna (115), 13 jaar geleden

Lees net je bericht pas heb geen bericht gehad van problem car dat er gereageerd is op m'n posting.

Jij hebt inderdaad mijn vorige gasklephuis erin zitten,vind het vervelend dat je probleem net als bij mij niet opgelost is.

Mijn auto gaat wederom met m'n buurman mee dinsdag (die is sinds januari eigenaar van Renault dedijk in Enkhuizen voorheen Renault Obdam).
Dus mogen ze het wederom uitzoeken.

graatje42 (0), 13 jaar geleden

Kleppen reinigen, gaskleppenhuis en luchtmassa meter reinigen, eventueel kleppen reiniger toe dienen bij de benzine,
Petromark kleppen reiniger 5,85 per fles van 250ml (VIBA)

Remi.laguna (115), 12 jaar geleden

Uiteindelijke oorzaak was een zeer slecht aangelegde omleiding van de rekeneenheid (ECU) naar gasklephuis,deze was slecht gesoldeerd en bedrading zat dubbel.

Daar de auto volgens onderhouds boekje altijd bij de dealer in onderhoud is geweest,zou ik haast denken dat deze ook de wan prestatie veroorzaakt moet hebben.
Maar de dealer waar de auto tot 100.000 km in onderhoud is geweest geeft wel aan de ECU en gasklephuis te hebben vervangen,maar niet de omleiding.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.