Renault Laguna: afstandbediening

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8 16V

Soms weigert de afstandbediening de auto te openen. Met de sleutel kan ik het bestuurdersportier openen, waarna de afstandbediening wel werkt voor het ontsluiten van de overige portieren; terwijl het bestuurdersportier dus open is.
Afsluiten gaat dan niet, met het bestuurdersportier open gaat alles meteen weer van slot, met het bestuurdersportier dicht reageert de afstandbediening niet.
Om de auto af te sluiten moet ik in de auto plaatsnemen en alle portieren afsluiten met de centale knop op de middenconsole. Daarna stap ik uit en sluit het bestuurdersportier af met de sleutel.
Ik heb de indruk dat het een waterkwestie kan zijn; na de afgelopen regenperiode trad het euvel opnieuw en langduriger op. Ook een bezoek aan de wasstraat leek het euvel te verergeren.
Eerder was het euvel wel eens opgetreden maar kon ik de auto altijd wel afsluiten met de afstandbediening. Het starten is nooit een probleem geweest.
Momenteel werkt alles weer normaal maar er is wel enig wantrouwen ontstaan.
Is iemand bekend met deze storing en of en zo ja waar binnentredend water deze storing kan veroorzaken?

aacee

Geplaatst door aacee (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

aacee (0), 10 jaar geleden

Dit is kennelijk een minder bekend verschijnsel.
Ik kan toevoegen dat het niet zeker is dat ingedrongen water de oorzaak is, bij redelijk droog weer kwam de storing weer terug maar verdween de dag later weer.
Typisch is dus dat, wanneer de storing optreedt, de afstandbediening goed werkt als het bestuurdersportier geopend is maar niet reageert als dat portier gesloten is.
De Renault Service Only garage meende zoiets nog niet eerder gezien te hebben. Omdat de storing niet continu is en de auto al ouder is heb ik de auto niet direct in service gegeven.

Heino4267 (260), 10 jaar geleden

Als e.e.a. goed werkt met het bestuurdersportier open, kan je de afstandsbediening zelf uitsluiten.
Ik zit meer te denken aan een massa- of stroomvoorzieningsprobleem van de startonderbreker.
Aangezien je het onderhoud laat doen bij Renault zelf en het probleem reproduceerbaar is (bij nat weer), kunnen zij eenvoudig met de Clip (= Renault laptop) meekijken in de autocomputer wat dan wel en wat niet meer werkt.
De analyse waar het probleem precies zit, is dan al voor het grootste deel gedaan en dan zullen de kosten wel meevallen.

aacee (0), 10 jaar geleden

Ondertussen is de storing verdwenen. Of dat het gevolg is van het drogere weer is de vraag. We wachten een volgende regenperiode met interesse af.
Vooralsnog heb ik de dealer niet opnieuw te rade gevraagd; er valt nu niets te constateren.
Alle geïnteresseerden bedankt voor het meedenken en Heino voor zijn bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.