Renault Megane: afstands bedinening / startblokkering werk bijna niet meer

Bouwjaar: 1997

Hallo medesleutelaars,

Sinds ongeveer een week heb ik problemen met de afstandsbediening van mijn Megane.
Eerst moest ik al wat vaker op het knopje drukken voordat het slot open of dicht ging. Op een geven moment werkte het helemaal niet meer. Batterijen vervangen in de sleutel probleem leek opgelost. Dag erna weer hetzelfde probleem. Moet heel vaak drukken op de sleutel (lampje licht elke keer op) voordat de het slot –en dus de startblokkering - er af gaat. (vanmorgen ben ik ca 20 min bezig geweest) Sleutel in het slot, starten geen probleem, totdat de auto uit wordt gezet en na verloop van tijd de blokkering er weer op komt. Maakt geen verschil welke van de twee sleutels ik gebruik.
Sleutels weer laten registreren bij de elektronica door de sleutel in het slot te doen, op contact te zetten en de knop op de sleutel 10 sec ingedrukt te houden. Je hoort dan ergens een zacht klikje en de helderheid van de lampjes op het dashboard veranderen. Dit lijkt dus goed te gaan. Ik trek hieruit de voorzichtige conclusie dat de sleutels en de elektronica voor startblokkering niet het probleem is. Ik kan morgen bij een Renault dealer terecht die wil proberen de sleutels weer te registreren bij de elektronica. Ik verwacht hier zelf eigenlijk niet al te veel resultaat van.

Ik zit zelf te denken aan de ontvangsensor /elektronica bij de binnenspiegel.
Weet iemand of dat echt elektronica is dat bij de combinatie sleutel / startblokkering hoort of een stukje algemene elektonica wat uit te wisselen is met die van een andere auto ?

Heeft iemand ervaring met een soort gelijk probleem ?

Is de blokkering te omzeilen zodat ik in ieder geval kan rijden en voor dit moment geholpen ben (zal wel niet anders was de beveiliging ten slotte niet waterdicht).

Ik hoop van iemand van jullie te horen, Bij voorbaat dank

Wim Harkink

wim-megane

Geplaatst door wim-megane (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik hoor bij de laguna wel eens dat deze problemen wel eens veroorzaakt worden door slechte massaverbindingen tussen accu, chassis en motorblok, wellicht ook bij jouw Megane.

abc (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer eens of de pootjes van het infrarood oog op de printplaat van de sleutel nog goed vast zitten deze gaan vaak los.de ontvanger in de auto is uitwisselbaar met een andere deze is niet gecodeerd het wil wel eens gebeuren dat via de antenne water binnenkomt en de printplaat oxideerd.
met bhv de noodcode die je bij de dealer op kunt vragen kun je de auto altijd starten na invoer hiervan . het invoeren is zonder hulp van uitlees apperatuur mogelijk.

wim-megane (0), 18 jaar geleden

hallo Pieter,
De massa kabel is niet al te lang geleden al eens weer vast gemaakt door de wegenwacht, dus dat lijkt me het probleem niet maar ik ga het voor de zekerheid morgen nog even checken.

hallo abc,
goede tip van die pootjes van de Ir led. waren van beide sleutels inderdaad aan een kant afgebroken. Vast gesoldeerd en mijn reserve sleutel werkt weer voor 85 %. hij gaat nog niet bij elke keer drukken op en van het slot maar ik heb er wel een goed gevoel bij dat we hiermee op de goede weg zijn. de ander doet helaas nog niets dus misschien is die wel echt defect of dalleen de ir led. Ook het schakelaartje nog voorzichtig even aangtipt met een hele kleine soldeerbout. helaas ook geen effect. Morgen toch even langs de dealer om te horen wat die er van zegt. Ik heb in ieder geval het gevoel dat ik morgen het oude beestje kan starten.
I
Ik hou jullie op de hoogte en bedankt voor jullie input

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

een auto van 2006 zou ik toch geen oud beestje willen noemen ;)

772 (0), 18 jaar geleden

Zet toch garantie op deze auto van 2006?
Als dat zo is ga dan naar je dealer

kawaZ750 (0) PRO, 18 jaar geleden

megane 2006 infrarood???

wim-megane (0), 18 jaar geleden

Hallo iedereen die heeft gereageerd,

Heb even een blackout gehad bij het plaatsen van het bericht, de megane is van '97, dus wel degelijk een oud beestje en ook werkend met infrarood.

Verder ben ik langs de renault dealer geweest die voor mij een noodcode heeft aangevraagd. Met deze noodcode heeft hij de niet werkende sleutel weer hersteld. Vreemd genoeg werkte de sleutel die het eerst wel deed (waarmee ik dus naar de garage was komen rijden) daarna niet meer. Ook niet meer werkend te krijgen met dezelfde procedure als waarmee de eerste sleutel hersteld is. De garage houder had er ook geen verklaring voor.
Ik heb nu dus nog steeds één werkende sleutel al is het de andere als eerst. Voor de zekerheid heb ik de noodcode en de beschrijving hoe de auto hiermee te kunnen starten maar bij de autopapieren zitten voor het geval dat. Ik rij echter al weer geruime tijd zonder problemen en heb het nog niet weer nodig gehad. Het blijft vreemd, maar ja het is niet het eerste vreemde wat ik met deze megane heb gehad.

In ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.